350 cm
24.0 °C
Apatin 23 °C

Najnovije vesti

Zapaženo 10. mesto za apatinske takmičarke na manifestaciji "Srbija u ritmu Evrope"

Roditeljsji sastanci za roditelje dece koja od jeseni polaze u vrtić i jaslice

U opštini Apatin prošle nedelje dve saobraćajne nezgode

Odigran prijateljski meč izmedju mladih šahista iz Sonte i Prigrevice

Kursna lista

Zlatna medalja za apatinske košarkaše na Školskoj olimpijadi

Ponedeljak, 21. maj 2018 god. | SPORT

12998

Mladi apatinski košarkaši članovi selekcije OŠ "Žarko Zrenjanin" su opravdali očekivanja i sasvim zasluženo osvojili zlatnu medalju na upravo završenoj 8. Sportskoj olimpijadi školske omladine Vojvodine (Sošov). Oni su u finalnoj utakmici u svim elementima igre nadigrali izvrstan tim Pančeva rezultatom 28:26 i zasluženo osvojili zlato.
- Ako je prethodna utakmica bila za infarkt, ova je bila za tri infarkta. Tim Pančeva je izuzetno kvalitetan i uigran ali presudila je želja naših momaka koji su borbenom i pre svega korektnom igrom nadigrali odlične Pančevce, kaže profesor i trener Goran Kecman. Ovaj trijumf posebno dobija na "jačini" uz podatak da su sve ekipe imale 10 igrača, a Apatinci su otišli sa šest koji se kao istinski sportski junaci vraćaju u Apatin i svoju školu.

12999

Ovaj trijumf uz stručne i pravovremene savete profesora Kecmana su na svojim "plećima" izneli: Miloš Glušica, Mile Sladić, Petar Arnautović, Dušan Ćetojević, Nikola Barać i Stefan Poturica.
Malo je nedostajalo da se i odbojkašice apatinske škole vrate sa medaljom. Pobeda im je bila na dohvat ruke,imale su pet meč lopti ali su na kraju poražene rezultatom 1:2 od Novog Sada i morale su da se zadovolje četvrtim mestom što se u velikoj konkurenciji smatra značajnim uspehom.
Na ovoj sportskoj smotri vojvođanskih škola predstavnici apatinske opštine su osvojili tri medalje. Uz zlato apatinskih košarkaša, medalje u atletici su doneli Vladimir Knežević bronzu u skoku u vis, i Prigrevčanka Jovana Čović srebro u trci na 60 metara.

Uredio: DESK | Izvor: Apatinska plovarica

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

18.06.2018. god.

×