72 cm
23.9 °C
Apatin 21 °C

Najnovije vesti

"Beer and deer festival" 3. avgusta u Apatinu

Košarkaši Apatina vicešampioni plej off-a

Poziv udruženjima gradjana za prijavljivanje za projekat „Inicijativa za socijalnu dimenziju evropskih integracija“

Produžen rok za prijavljivanje za informatičke obuke

Kursna lista

ZAVRŠENA ČETVRTA PO REDU NEDELJA POZORIŠTA

Ponedeljak, 18. jun 2018 god. | KULTURA

13206

U periodu od 4. do 9. juna u Sonti i Svilojevu realizovan je četvrti po redu festival Nedelјa pozorišta. Meštani ova dva sela imali su prilike da svakog dana u večernjim terminima gledaju pozorišne predstave.

13207

Selektorski tim festivala dodelio je sledeće nagrade:

  • Nagrada za komičnost predstavi „Ordinacija“ Gimnazije „Nikola Tesla“ iz Apatina u režiji Mirjane Ćalić
  • Nagarada za režiju predstavi „Pepelјuga – tamo, ovde, svuda“ reditelјa Dušana Štetića u izvođenu dramske sekcije OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Apatin
  • Nagrada za najbolјu predstavu u celini predstavi „Gospođina majka je preminula“ Dramskog studija „Kad bi“ iz Rume u režiji Bojane Milanović

Žiri publike je dodelio i četiri glumačke nagrade: Nikolini Bašić iz Rume, Darku Đurđeviću i Ani Bačić iz Apatina i Dušanu Mirosavlјeviću iz Sonte.

13208

Pored predstava, tokom festivala su izvedena i dva  pozorišna performansa učenika iz Sonte i Svilojeva koja se bavi interkulturalnošću u Vojvodini, a cilј im je bio da pošalјu poruke razumevanja i poštovanja različitosti među etničkim i verskim grupama. Ovih performansi nastali su u okviru projekta „Svilojevo i Sonta rade i uče zajedno“.

13209

Takođe, kao deo pratećeg programa CEKOS je organizovao i dve pozorišne radionice na kojima su učestovovali mladi iz Sonte i Apatina.

13210

Centar za kulturu i obrazovanje Sonta i Udruženje za mlade se zahvalјaju svim posetiocima, donatorima, volonterima, prijatelјima i svima drugima koji su učestvovali i pomagali u realizaciji festivala.

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

22.07.2018. god.

×