238 cm
3.0 °C
Apatin °C

Najnovije vesti

Deo grada sutra bez struje

U nedelju u Somboru smotra dela naoružanja i opreme PU Sombor

U subotu u Apatinu turnir "Street volleyball Apatin 2018"

Pikado Prvenstvo Srbije: Apatinsko finale pripalo Kovačeviću

Kursna lista

Udruženje boraca, potomaka i poštovalaca NOR-a VI. Ličke proleterske divizije iz Beograda i Bačkog Gračaca su zajedno sa članovima SUBNOR-a i predstavnicima OO SPS Apatin tradicionalno obeležili dan nauke – dan Nikole Tesle

Utorak, 11. jul 2017 god. | KULTURA

11180

Dan rođenja Nikole Tesle 10.07 obeležava se kao dan nauke Srbije od 2011. godine. Na ovaj dan 2011.godine naša opština je postavila bistu Nikole Tesle na Trgu koji od tog dana nosi njegovo ime.
Lokalna samouprava opštine Apatin je sve do 2016.godine obeležavala na svečan način otvaranje izložbe u galeriji Meander u saradnji sa muzejem N.Tesla iz Beograda, svečanom akademijom u Domu Kulture u okviru programa apostolskih dana, a mladi socijalisti su prigodnim programom i polaganjem cveća obeležili ovaj datum.

11181


Ove godine predstavnici Ličkog udruženja položili su cveće na bistu N.Tesle bez prisustva građana a u gradskoj biblioteci održano je predavanje u prisustvu 8 građana. Ovo nam govori da ova lokalna samouprava sve kulturne naučne manifestacije izvodi kroz improvizovane programe bez prisustva građana.
Na današnji dan Udruženje boraca, potomaka i poštovalaca NOR-a VI. ličke proleterske divizije iz Beograda i Bačkog Gračaca su zajedno sa članovima SUBNOR-a i predstavnicima OO SPS Apatin položili cveće na bistu Nikole Tesle i tom prilikom o značaju ovog datuma prisutnima se obratio predsednik SUBNOR-a Pukovnik u penziji Mićo Radaković.

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

25.05.2018. god.

×