72 cm
23.9 °C
Apatin 21 °C

Najnovije vesti

"Beer and deer festival" 3. avgusta u Apatinu

Košarkaši Apatina vicešampioni plej off-a

Poziv udruženjima gradjana za prijavljivanje za projekat „Inicijativa za socijalnu dimenziju evropskih integracija“

Produžen rok za prijavljivanje za informatičke obuke

Kursna lista

U Prigrevici održane kvalifikacije za apatinski “Zlatni kotlić”

Nedelja, 24. jun 2018 god. | Život i zabava

13241

Ni ona prava jesenja kiša nije mogla da spreči Prigrevčane da organizuju svoje kvalifikacije za “Zlatni kotlić” 55.Apatinskih ribarskih večeri. U konkurenciji je bilo oko 30 kotlića, ali i svi drugi zainteresovani da kuvaju za svoje društvo ravnopravno su se uključili u celu zabavu, jer ovo je pre svega bila zabava. Opše mišljenje svih prisutnih bilo je skuvati paprikaš za društvo, dobro se zabaviti, pa ko pobedi svaka mu čast. Koliko kotlića toliko i priča. U opuštenoj atmosferi kakvu samo Prigrevčani mogu da stvore kuva i Saša Nemeti.

13242

Kako sam kaže “Mađar koji kuva Banijcima”. Ali, i oni su najavili da će već narednog dana da se revanširaju jagnjetom na ražnju. Nedaleko od njih jedan kotlić na plinu. Rekao bi neko da riba nema pravi ukus sa plina, ali društvo Nikole Borojevića ne misli tako. Kažu da Nikolin paprikaš ne bi menjali za bilo koji drugi. Sekretar Saveta MZ Prigrevica Mile Vujaklija je pravi domaćin. Svuda stiže, i svima je na usluzi. I kad je prošlo vreme za kuvanje, stručni žiri u sastavu Ljudevit Štrumberger, Željko Barać i Robert Ham kreće u ocenjivanje uzoraka.

13243

Po aplauzu prisutnih prilikom proglašenja očigledno su svoj deo posla odradili bez greške. Uz tehničku podršku Turističke organizacije Apatin ova manifestacija je uspešno privedena kraju, a Nika Petrović predsednica SO Apatin je uručila priznanja najboljim kuvarima. Pobedio je Saša Miletić, drugi Jovica Radojčić Điđo, a treći Miloš Rakas.Oni će predstavljati Prigrevicu na finalu za “Zlatni kotlić” u Apatinu.

 

Uredio: DESK | Izvor: plovarica.org

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

22.07.2018. god.

×