350 cm
24.0 °C
Apatin 23 °C

Najnovije vesti

Zapaženo 10. mesto za apatinske takmičarke na manifestaciji "Srbija u ritmu Evrope"

Roditeljsji sastanci za roditelje dece koja od jeseni polaze u vrtić i jaslice

U opštini Apatin prošle nedelje dve saobraćajne nezgode

Odigran prijateljski meč izmedju mladih šahista iz Sonte i Prigrevice

Kursna lista

U ponedeljak počinje "Nedelja pozorišta" u Sonti

Petak, 01. jun 2018 god. | KULTURA

13096

U ponedeljak, 4. juna počinje četvrti po redu pozorišni festival „Nedelja pozorišta“ u organizaciji Centra za kulturu i obrazovanje Sonta. Ove godine festival je proširen i realizuje se u dva sela – Sonti i Svilojevu, zajedno sa Udruženjem za mlade Svilojevo.
Na otvaranju festivala u sonaćnskom Domu kulture biće odigrana predstava „Pepeljuga – tamo, ovde, svuda“ u režiji Dušana Štetića, savremena adaptacija poznate bajke koja je bila ovogodišnji pobednik opštinske smotre drame. Sutradan ova predstava će biti odigrana i u Domu kulture u Svilojevu. Pored ovih, publika će imati priliku tokom ovih nedelju dana da vidi i predstavu „Ordinacija“ Gimnazije „Nikola Tesla“ iz Apatina, u režiji Mirjane Ćalić, potom predstavu „Gospođina majka je preminula“, vodvilj slavnog francuskog pisca Žorža Fejdoa, a u režiji glumice Bojane Milanović i u izvedbi dramskog studija „Kad bi“ iz Rume.

13097

Takođe, Dramski studio CEKOS-a će svoju novu predstavu „Kosa“ odigrati dva puta u okviru festivala, najpre u Svilojevu, a potom i na zatvaranju festivala u Sonti. Sve predstave su za sve uzraste. Cena jedne ulaznicena je 100 dinara, a četiri ulaznice za bilo koje predstave mogu se dobiti po ceni od 250 dinara. Sve predstave su na programu od 20 sati.
Na festivalu će kao i ranijih godina, pored predstava, biti organizovan prateći program. Ove godine publika će imati priliku da vidi zajedničke performanse učenika iz Sonte i Svilojeva na temu interkulturalnosti i pomirenja koji su napravljeni u okviru projekta „Svilojevo i Sonta rade i uče zajedno“ koji se realizovao prethodnih meseci u ova dva sela.

13098

Takođe, svi zainteresovani koje se ozbiljnije i duže bave dramskim radom, mogu se prijaviti i za učešće na radionicama o Situacionom impro teatru i o Geštalt impro teatru koje će biti realizovane tokom festivala. Ove radionice su besplatne. Kompletan program festivala možete pogledati na sajtu www.cekos.org.rs.
Centar za kulturu i obrazovanje Sonta se zahvaljuje svima koji su pomogli realizaciji festivala i poziva Vas na otvaranje, 4. juna u 20 sati u Sonti.

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

18.06.2018. god.

×