238 cm
3.0 °C
Apatin °C

Najnovije vesti

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao nove konkurse

Sutra sajam zapošljavanja u Kuli

U Kulturnom centru predavanje i izložba o Bačkom Podunavlju

31. mart krajnji rok za podnošenje poreskih prijava (PPI1) sa utvrđenim porezom

Kursna lista

U ponedeljak otvaranje izložbe crteža Veselina Brkovića

Sreda, 29. mart 2017 god. | KULTURA

10413

U ponedeljak, 3. april 2017. godine u 19 časova će u Galeriji "Meander" biti otvorena izložba crteža Veselina Brkovića.
Veselin Brković je rodjen 1972. godine. Akademiju likovnih umetnosti završio u Trebinju na grafičkom odseku. Radi kao docent na Akademiji umetnosti u Trebinju. Priredio 26 samostalnih izložbi u Trebinju, Bileći, Mostaru, Kotoru, Ljubinju, Igalu, Podgorici, Vrbasu, Užicu, Beogradu. Živi u Trebinju.
„Brković složeno organizuje tela, u interakciji i kontroli pokretanja, iskazuje linijom. U njegovim radovima primat imaju osećaji iz zglobova, pokret koji daje informacije, tako da se u percepciji njegovih radova mogu doživeti aktivni i pasivni pokreti. Funkcija snimanja pokreta izdeljena je na specifičan način, tako da je sve kroz liniju prikazano lančano, da receptori posmatrača u posmatranju kretanja to vide pod određenim uglom". Izložba traje do 13. aprila.

10414

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

21.03.2018. god.

Temperatura izmerena u sedam časova iznosila je -1 stepen celzijusa, vazdušni pritisak je 1006 mbara, vlažnost vazduha 74%, duva sevorezapadni brzinom od 2 m/s.Vreme danas :oblacno,povremeno slab sneg sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 0 stepeni.Vodostaj reke Dunav kod naseg grada u porastu (+8cm) i iznosi 354 cm,temperatura vode je nepromenjena u odnosu na juče i iznosi 5,3 stepena celzijusa.
×