238 cm
3.0 °C
Apatin °C

Najnovije vesti

Deo grada i sutra bez struje

Nastavljaju se radovi na izgradnji sliva "Dunavac 2"

ODVOZ SMEĆA ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE

Bogojevo i deo Apatina sutra bez struje

Kursna lista

U petak u Galeriji "Meander" otvaranje izložbe crteža Tamare Žderić

Sreda, 10. maj 2017 god. | KULTURA

10707

U petak, 12. maj 2017. godine će, u Galeriji "Meander", u 19 časova biti otvorena izložba crteža Tamare Žderić iz Beograda.
Već više decenija je crtež samostalna likovna disciplina. Crtež nudi veliki izbor materijala i tehnika, posebno, pruža mnoštvo izražajnih mogućnosti. Tamara Žderić je jedna od brojnih umetnika koja se izražava u crtežu i na taj način obogaćuje ovu likovnu disciplinu novim sadržajima. Više od pet godina intezivno izlaže na grupnim i samostalnim izložbama i gradi vlastiti likovni izraz i koncept. Crteži su različitih motiva, mrtve prirode, pejzaži, enterijeri... Uglavnom to su lične percepcije sveta, koji je okružuje akcentovane sa intimističkim sadržajem. Različitim tehnikama, lazurom i šrafurom, olovkom i tušem, apostrofira na svet malih stvari, kao što su predmeti pokućstva. To je u suprotnosti sa stilom života koji sve više zahvata čovečanstvo, prevashodno trka za ničim ili nekim, tako da u našim kratkim životima ne stignemo da uživamo u predmetima koji nas okružuju i da vidimo njihovu draž i lepotu. Ova izložba u Apatinu sastoji se od kolekcije crteža sa novim motivima autoportretima i portretima malih lutki pajaca.

10708

Tamara Žderić rođena je 1990. godine u Beogradu. Osnovne studije slikarstva i master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogrdu. Trenutno je na doktorskim studijama na istom fakultetu. Priredila 24 samostalne izložbe i učestvovala na preko trideset kolektivnih izložbi u Beogradu, Novom Sadu, Vranju, Kovinu, Kikindi, Nišu, Despotovcu, Čačku, Užicu,Kragujevcu, Zrenjaninu, Kruševcu, Vrbasu, Lazarevcu, Despotovcu, Staroj Pazovi, Smederevskoj Palanci i dr. Učesnik je više kolonija i radionica. Živi u Beogradu.
Izložba traje do 26. maja.

10709

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

27.04.2018. god.

×