72 cm
23.9 °C
Apatin 27 °C

Najnovije vesti

Somborska bolnica dobila novi kolonoskop-sledi rekonstrukcija

Deo grada sutra bez struje

Lift i sanitetsko vozilo-nove investicije u apatinskom Domu zdravlja

Sledeće nedelje akcija odvoženja kabastog smeća u Prigrevici

Kursna lista

U nedelju održana još jedna uspešna Opštinska smotra narodnog stvaralaštva u Apatinu

Četvrtak, 26. april 2018 god. | KULTURA

12844

U Domu kulture je prošlog vikenda održana Opštinska smotra narodnog stvaralaštva, a učešće je uzela većina KUD-ova apatinske opštine. Kulturno umetnička društva su se predstavila sa izvornim stvaralaštvom Like, Banije, Šokaca iz Sonte i Mađara iz Svilojeva.
Kao i svake godine, program je izveden na zavidnom nivou, a ove godine je publika imala priliku da vidi ponovo mušku ličku grupu i mešovitu grupu iz Prigrevice, posle duže pauze u radu. Po oceni predsednika žirija, gospodina Ognjenovića, svi učesnici su se plasirali na zonska takmičenja.
Dečiji ansambli u subotu, 28. aprila idu na u Kulu na Zonsku smotru, dok su takmičenja za starije ansamble i pevačke grupe u mesecu junu u Apatinu.

12845

"Jako smo zadovoljni komentarima žirija, jer smo se dugo pripremali za ovogodišnju smotru. Obzirom da novi izvodjački sastav prvi put izlazi na izvornu smotru, ja sam prezadovoljan što se tiče dece, oni su standardno dobri. Najvažnije od svega za našu opštinu je da se nastavi čuvanje običaja, pesme i igre kolonista, kao i meštana naše opštine", izjavio je Nemanja Borojević, umetnički rukovodilac GKUD "Dunav" iz Apatina.

12846

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

21.07.2018. god.

×