238 cm
3.0 °C
Apatin °C

Najnovije vesti

Predstava "Pepeljuga-tamo, ovde, svuda" predstvanik Apatina na Zonskoj smotri u Crvenki

U ponedeljak deo grada bez struje

Od utorka akcija suzbijanja krpelja u opštini Apatin

OBAVEŠTENјE O UPISU DECE U RADNIM ODELjENјIMA PREDŠKOLSKE USTANOVE U PRIGREVICI, SONTI, SVILOJEVU , KUPUSINI I NASELjU ROMA

Kursna lista

U Domu za stare i penzionere izložba maketa povodom Dana planete zemlje

Utorak, 17. april 2018 god. | Život i zabava

12784

Nakon uspele izložbe održane u Galeriji Meander,  UG Apatinska plovarica u saradnji sa Domom za stare i penzionere Apatin priprema izložbu maketa Apatinca Mišike Molnara  koja će u petak biti otvorena u ovoj ustanovi. Izložba se otvara povodom 22. aprila,  Dana planete Zemlje, a s ciljem približavanja ove vrste, slobodno možemo reći umetnosti korisnicima apatinskog Doma za stare i penzionere. Upravo tako, jer radovi Apatinca Mišike Molnara prevazilaze okvire hobija i svojom originalnošću pomeraju granice maketarstva. U skladu sa datumom Molnar između svojih stotinak radova će na ovoj izložbi prikazati verne makete objekata i plovila vezanih za svetske reke i mora. Korisnici i gosti Doma će narednih dana moći da vide vernu kopiju nekadašnjih Tikvara na Dunavu koje su služile kao skladišta za nekoliko tona ribe (fotografije uz ovaj tekst), Svetionik iz Australije koji je danas pretvoren u hotel, čuvenik Titanik viđen očima autora, parobrod sa Misisipija koji i danas plovi ovom rekom, i maketu originalnog apatinskog ribarskog čamca, ali i maketu  Hrama  Sabor svetih apostola na obali Dunava.

12783

– U svaki od ovih radova sam ugradio i deo sebe. Cilj mi je bio da verno prenesem svaki detalj sa originala, i verujem da sam uspeo a drago mi je što ovaj moj trud kao nagradu dobija odobravanje i divljenje sugrađana, kaže pred otvaranje izložbe maketar Mišika Molnar.

Izložba u Domu za stare i penzionere će biti otvorena u petak  20. aprila.

12782

12785

12786

 

Uredio: DESK | Izvor: Apatinska Plovarica

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

22.04.2018. god.

×