238 cm
3.0 °C
Apatin °C

Najnovije vesti

Deo grada sutra bez struje

U nedelju u Somboru smotra dela naoružanja i opreme PU Sombor

U subotu u Apatinu turnir "Street volleyball Apatin 2018"

Pikado Prvenstvo Srbije: Apatinsko finale pripalo Kovačeviću

Kursna lista

U četvrtak promocija izdavačke kuće "Bernar"

Ponedeljak, 12. jun 2017 god. | KULTURA

10949

U četvrtak, 15.06.2017.godine će u 14 časova u velikoj sali Opštinskog kulturnog centra u Apatinu biti održana promocija Izdavačke kuće "Bernar".
Na početku programa, gosti iz izdavačke kuće BERNAR obratiće se prisutnima. Biće govora o osnivanju ove kuće, a zatim će urednici predstaviti rusku emigrantsku književnost i prvog ruskog nobelovca, koji je i prvi apatrid koji je dobio to priznanje, 1933. godine. Ivan Aleksejevič Bunjin.
Uz njega, predstaviće i drugog Ivana, Šmeljova, takođe emigranta, koga je Tomas Man, sa pravom nobelovca, više puta predlagao za tu nagradu.
Objasniće zašto su najveći izdavači Bunjina na svetu ( posle Rusa ) , ali zašto objavljuju i Morijaka, Čestertona, Selmu Lagerlef, Marka Tvena, Vladimira Jagličića, Čehova, Ficdžeralda....Govoriće i o prevodima, dizajnu, formiranju knjige i o kulturi čitanja. Posebno o dve antologije koje su biser BERNAR izdavaštva.
Posle uvoda, uslediće prikazivanje filma ,,Arsen, Karađorđević". To je dokumentarni prikaz koji portretiše malo poznatog kneza, ratnika, avanturistu, mlađeg brata kralja Petra Prvog. Nakon tridesetominutnog filma, biće upriličen kratak razgovor sa rediteljem.

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

25.05.2018. god.

×