72 cm
23.9 °C
Apatin 27 °C

Najnovije vesti

Somborska bolnica dobila novi kolonoskop-sledi rekonstrukcija

Deo grada sutra bez struje

Lift i sanitetsko vozilo-nove investicije u apatinskom Domu zdravlja

Sledeće nedelje akcija odvoženja kabastog smeća u Prigrevici

Kursna lista

U Banji Junaković otvorena izložba radova 31. likovne kolonije "Kolut Mandić"

Subota, 27. januar 2018 god. | KULTURA

12263

U Banji Junaković se, od 21. do 28. januara, održava 31. Likovna kolonija "Kolut Mandić", pod nazivom "Istočnik", koja je medjunarodnog karaktera, a ove godine učestvuju likovni umetnici i stvaraoci iz Srbije, Crne Gore i Rusije. I ovogodišnja likovna kolonija je od izuzetnog kulturnog značaja za našu opštinu i centar je kulturnih dešavanja u periodu održavanja. Iz Srbije likovni umetnici iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Leskovca, Gornjeg Milanovca i Veternika, a u koloniji učestvuje i troje umetnika iz
Crne Gore:
- Miomir Mišo Vemić iz Nikšića
- Hana Mirkov i Ljubomir Popadić iz Tivta.

12264

Juče je uz prisustvo predstavnika lokalne samouprave i predsednika opštine, Milana Škrbića, predstavnika ruske ambasade u Srbiji na čelu sa Dmitrijem Karapotkinom, šefom protokola ruskog ambasadora u Republici Srbiji, Aleksandra Čepurina, umetnika i ljubitelja likovne umetnosti iz naše opštine i gradjana, otvorena izložba radova, nastalih na 31. likovnoj koloniji "Kolut Mandić", koja iz godine u godinu postaje izuzetna kulturna tradicija u našoj opštini. Izližbu je otvorio Miloš Mandić, osnivač Likovne kolonije "Kolut Mandić", a nakon toga je goste i prisutne pozdravio Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin.

12265

Audio zapis
RadioApatin.com

12266

Na likovnoj koloniji u Banji Junaković, Rusiju predstavljaju Marija Aristova, Vasilij Bratanjuk, Elena Prudnjikova, Ekaterina Sapogova i Natalija Višnijakova, svi iz Sankt Petersburga i Viktorija Harčenko iz Kaluge.
Gosti iz Rusije su renomirani i istaknuti likovni umetnici u svojoj zemlji, a svi su završili eminentnu Likovnu akademiju "Ilja Rjepin" u Sankt Petersburgu.

12267

12268

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

21.07.2018. god.

×