71 cm
24.0 °C
Apatin 21 °C

Najnovije vesti

KMF "Apa-futsal" organizuje humanitarni turnir

Delovi Sonte i Apatina sutra bez struje

Branko Ćopić na Medjunarodnom prvenstvu Vojvodine u šahu

Sutra isplata novčane naknade nezaposlenim licima

Kursna lista

U APATINU PREDSTAVLJENI PRVI SUNCOBRAN I KLUPE OD RECIKLAŽNOG MATERIJALA

Četvrtak, 28. septembar 2017 god. | Život i zabava

11596

Apatin, 28. septembar 2017. – Apatinska pivara je u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti, a u okviru edukativnog projekta „Reciklirajte i Vi – Artiklaža 2017“ predstavila u Apatinu prvi suncobran i klupe napravljene od reciklažnog materijala. Reciklažni suncobran je napravljen od 800 plastičnih boca, a visok je četiri metra i težak više od jedne tone.

11597
 

Ovo je četvrti zajednički projekat Apatinske pivare i Fakulteta primenjenih umetnosti koji ima za cilj da ukaže na važnost recikliranja ambalaže i očuvanja životne sredine. Idejni tvorac postavke je profesor Marko Lađušić koji već godinama unazad, zajedno sa svojim studentima, spaja umetnost i reciklažu stvarajući predmete koji imaju umetničku i upotrebnu vrednost.

11598
 

Nakon postavke u Beogradu i obilaska letnjih festivala širom Srbije, suncobran i klupe napravljene od reciklažnog materijala trajno su postavljeni na gradskoj plaži u Apatinu, kako bi u njima uživali građani Apatina.

11599
 

Kroz kampanju „Reciklirajte i Vi“ koja se realizuje od 2008. godine, Apatinska pivara nastoji da podigne svest javnosti i edukuje građane ukazujući na korist koju svi imamo od reciklaže, ali i da pokaže upotrebnu vrednost ambalaže. Do sada su realizovane akcije poput „Reciklažnog triatlona, “Koša za reciklažu”, akcije prikupljanja limenki na Beer Fest-u i Guči, kao i edukativne radionice na kojima su se građani upoznali sa prednostima reciklaže. Osim toga, realizovane su i izložba umetničkih dela od recikliranih PET boca „Deset za 260“ i izložbu radova od recikliranih limenki studenata Fakulteta primenjenih umetnosti u okviru manifestacije “Aprilski susreti”.

11600

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

23.07.2018. god.

×