214 cm
22.0 °C
Apatin 10 °C

Najnovije vesti

POSETA APATINU KADETA RUSKE KADETSKE ŠKOLE PLANIRANA ZA 26. JUN

POZIV ZA III MEĐUNARODNU IZLOŽBU EX LIBRISA

KONKURS OPŠTINE APATIN ZA PODSTICAJE U PČELARSTVU I STOČARSTVU

PODELA APATINSKIH SENIOR KARTICA POČINJE U PONEDELJAK

Kursna lista

U Apatinu održana Okumina školica ribolova

Utorak, 03. oktobar 2017 god. | SPORT

11630

U Apatinu je po drugi put održana "Okumina školica ribolova" za najmladje buduće pecaroše, koju organizuju Udruženje sportskih ribolovaca "Bucov" iz Apatina i "Carpologija" D.O.O., ovlašćenog zastupnika proizvodjača ribolovačke opreme "Okuma". Školica je okupila preko stotinu devojčica i dečaka, a u njoj se učilo o ribolovačkim veštinama ali i značaju očuvanja životne sredine. Otvaranju škole je prisustvovala i zamenik predsednika opštine Apatin, Dubravka Korać, koja je istakla da će ovakav vid edukacije najmladjih biti organizovan i ubuduće. Deci su podeljeni paketi opreme, u zavisnosti od tehnike pecanja, a za najmladje ribolovce održan je i teorijski deo obuke o očuvaju prirode. Deca treba da nauče da prostor u kojem borave u prirodi ostave onakvim kakvog su ga zatekli po dolasku, rekla je Koraćeva.

11631

Milan Ćopić, predsednik USR “Bucov” iz Apatina, istakao je ove godine broj zainteresovane dece veći nego prethodne, da ih je prijavljeno oko 100, a ima ih i više od toga.
I ove godine broj prijavljenih polaznika premašuje očekivanja oragnizatora. Deca su podeljena u četiri grupe, na osnovu izabranih tehnika ribolova, za šta su im uručeni ribolovački kompleti koje je obezbedio sponzor. Kao i prošle godine deca će naučiti da uhvaćenu ribu vraćaju u vodu, a prema programu za drugu godinu, svi polaznici će proći praktični i teorijski deo posvećen ekologiji i očuvanju prirode, dodao je Ćopić.

11632

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

24.06.2018. god.

×