72 cm
23.9 °C
Apatin 27 °C

Najnovije vesti

Somborska bolnica dobila novi kolonoskop-sledi rekonstrukcija

Deo grada sutra bez struje

Lift i sanitetsko vozilo-nove investicije u apatinskom Domu zdravlja

Sledeće nedelje akcija odvoženja kabastog smeća u Prigrevici

Kursna lista

U APATINU ODRŽAN 1. DEFILE JAHAČA, FIJAKERA I ZAPREGA

Ponedeljak, 23. april 2018 god. | Život i zabava

12826

Prva smotra fijakera, zaprega i jahača održana je ovog vikenda u Apatinu. Ova zanimljiva manifestacija koja se održava u više gradova Vojvodine, odražan je i u Apatinu na stadionu fudbalskog kluba “Mladost”. Uz domaćine prisustvovalo je dvadesetak zaprega koje su priredile izuzetno zanimljiv defile.

12827

Apatinci su sa radošću dočekali ovu manifestaciju, jer i ovaj kraj je istorijski vezan za uzgoj konja. Lepo je bilo videti povorku zaprega i jahače koji su stigli iz raznih mesta Vojvodine: Subotice, Sombora, Stapara, Doroslova, Odžaka, Kljajićeva, susedne Prigrevice...

Organizator prve “fijakerijade”u Apatinu bilo je Udruženje odgajivača i ljubitelja konja “ULAR” iz Apatina, koje je zaslužno za obnavljanje ove vekovne tradicije uzgajanja konja. Pomoć je pružila Turistička organizacija Apatin, kao i Udruženje ljubitelja konja “Zapadna Bačka” iz Sombora.

12828

”Prvi Defile jahača, zaprega I fijakera u Apatinu” otvorila je predsednica Skupštine opštine Apatin, Nika Petrović. Prisutnima se obratio i director Turističke organizacije Nemanja Jović koji je naglasio da je defile ispunio sva očekivanja organizatora, kao i publike koja je zdušno pozdravila ovu manifestaciju, te će se ona svakako održavati i narednih godina.

12829

Publike je bilo više nego na fudbalskim utakmicama. Njih oko 500 pratilo je defile, i videlo se da uživaju u priredbi. Bilo je onih koji su po prvi put na ovakav način videli zaprege i jahače uživo, kao i onih koji su prvi put osetili čar vožnje fijakerom. Nema sumnje da je priredba u potpunosti uspela i da će već sledeći put posetilaca biti još više.

 

 

 

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

21.07.2018. god.

×