378 cm
4.0 °C
Apatin 2 °C

Najnovije vesti

U nedelju u Banji Junaković počinje 31. Likovna kolonija "Kolut Mandić"

Dvadesetoro najhrabrijih sutra pliva za Časni krst

Nastavlja se podela kanti za komunalni otpad u Prigrevici

Nordijska poslovna alijansa danas posetila opštinu Apatin

Kursna lista

BOŽIĆNE SVEČANOSTI U APATINU

Petak, 05. januar 2018 god. | Vesti

12158

Crkvena opština Apatin i Turistička organizacija Apatin na Badnji dan, sutra u subotu 6.januara organizuju odlazak po badnjak.

Polazak je planiran posle liturgije ( predviđeno vreme 11 časova) koja će se održati sa početkom od 9 časova, a organizovana kolona krenuće po badnjak ispred Hrama "SABOR SVETIH APOSTOLA".

Kolonu će  činiti fijakeri i konjanici Udruženja ljubitelja konja ULAR, motoristi iz Apatina, kao i svi gradjani koji žele da budu deo ovog događaja.

Badnjak će se prvo unositi u zgradu Opštine Apatin, a nakon toga u Hram "SABOR SVETIH APOSTOLA" gde će se uveče održati i paljenje badnjaka.

Ruta kojom će se kretati kolona jeste: Hram "SABOR SVETIH APOSTOLA" - Kružni nasip – ulica Žarka Zrenjanina – ulica Marka Oreškovića  - ulica Srpskih vladara – ulica Dunavska – ulica Ive Lole Ribara - Hram "SABOR SVETIH APOSTOLA".

Iz Turističke organizacije Apatin se posebno zahvaljuju  OU Apatin, Udruženju ljubitelja konja ULAR, JP Vojvodinašume, PU Apatin, MK Panter Apatin i KUD Apatin.

Polaganje i paljenje badnjaka obaviće se u subotu i u selima opštine Apatin. U Svilojevo u 14časova na mestu kod autobuske stanice na glavnom putu kroz Svilojevo.

U Prigrevica liturgija je u 9.00, a paljenje badnjaka u 16.30, a u Sonti paljenje badnjaka je u 15 časova.

Uredio: DESK | Izvor: TO APATIN

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

19.01.2018. god.

×