238 cm
3.0 °C
Apatin °C

Najnovije vesti

Izložbom fotografija i polaganjem venaca na spomen ploču poginulima od 1990-1999 obeležen "Dan sećanja na NATO agresiju"

Sajam zapošljavanja u Somboru

Sutra "Preduskršnji vašar" u Apatinu

Predstava "Hor bečkih dečaka"

Kursna lista

U apatinskoj Marini predstavljen projekat "Apatin-moj grad"

Subota, 10. mart 2018 god. | Vesti

12459

Kancelarija za mlade opštine Apatin je u saradnji sa opštinom Apatin, Turističkom organizacijom i Marinom Apatin, pokrenula projekat pod nazivom "Apatin-moj grad", a projektu se pridružuju i mnoga udruženja iz našeg grada. Tim povodom je konferenciji za medije, koja je organizovana u apatinskoj Marini, prisustvovao i Boris Mašić, predsednik Udruženja podunavskih Nemaca "Adam Berenc" iz Apatina. Cilj projekta je upoznavanje dece i omladine sa kulturnom baštinom opštine Apatin, dodala je Milana srdić, koordinator Kancelarije za mlade.

12460

Audio zapis
RadioApatin.com

Direktor Turističke organizacije Apatin, Nemanja Jović je istakao da će projekat biti sproveden u dve faze. Prva faza počinje 19.03. kada će biti organizovane edukativne ekskurzije u trajanju od sedam dana, što uključuje obilazak kako Apatina, tako i svih sela apatinske opštine. Kroz sedam ovakvih izleta deca će se upoznati sa turističkim atrakcijama i kulturno-istorijskim nasleđem Apatina.
On je dodao da će na ovim izletima učesnici aktivno učestvovati, a nakon završetka prve faze projekta deca će moći da se opredele da će tu da završe svoje učestvovanje ili će ga nastaviti kroz njegovu drugu fazu.
Druga faza projekta podrazumeva istraživački rad učenika koji će biti uključeni u projekat i podeljeni u timove, oni će imati zadate teme na kojima će sačinjavati svoje radove, a ti radovi će biti prezentovani na Apatinskim ribarskim večerima, gde će ujedno biti predstavljen ceo projekat, a najbolji istraživački rad učenika biće i novčano nagradjen, a autori će imati priliku da odu i na zanimljiva studijska putovanja u Hrvatsku, Madjarsku i Nemačku, rekla je Ljiljana Krec, direktor apatinske Marine.

Audio zapis
RadioApatin.com

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

24.03.2018. god.

×