238 cm
3.0 °C
Apatin °C

Najnovije vesti

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao nove konkurse

Sutra sajam zapošljavanja u Kuli

U Kulturnom centru predavanje i izložba o Bačkom Podunavlju

31. mart krajnji rok za podnošenje poreskih prijava (PPI1) sa utvrđenim porezom

Kursna lista

Turisti iz Nemačke i Amerike iduće nedelje borave u našem gradu

Sreda, 26. jul 2017 god. | Život i zabava

11250

U organizaciji Nemačkog udruženja ,,Adam Berenc'' iz Apatina, iduće sedmice će u našem gradu boraviti oko sedamdeset turista iz Nemačke i Amerike. Organizator je za njih pripremio niz aktivnosti, kako turističkih tura, tako i kulturno umetničkog programa i druženja.

- U pitanju je kruzer sa turistima iz Nemačke i Amerike. Pošto je naš pristan zimus uništen, gosti će pristati u Mohaču, ali će autobusima doći u Apatin i tu ostati tri dana. Gosti su potomci Nemaca koji su emigrirali odavde pre i posle prvog svetskog rata, rekao je Mašić, predsednik Udruženja ,,Adam Berenc''.

Mašić je pozvao sve građane opštine Apatin da uzmu učešće u sadržajima koji su pripremljeni za turiste iz Nemačke i Amerike, a tu pre svega misli na koncerte koji će biti održani u našem gradu.

- Već 29. jula, u subotu, sa početkom u 19 sati, u crkvi Uznesenje Marijino, biće organizovan koncert sastava iz Nemačke Con Moto. U pitanju je grupa od oko trideset izvođača koji sviraju baroknu muziku. Svi su obučeni u tradicionalne barokne nošnje, sa starim instrumentima, te su, osim po muzici koju stvaraju, i vizuelno izuzetno atraktivni, - istakao je Mašić i pozvao sve zainteresovane da dođu i poslušaju ovaj nesvakidašnji koncert.

11251

Za 3. avgust Udruženje ,,Adam Berenc'' organizuje i mali prijem za svoje goste, potomke Nemaca koji su u prošlosti emigrirali iz naših krajeva, a na kom takođe mogu prisustvovati svi zainteresovani sugrađani.

- U pitanju je svečanost koju smo organizovali povodom dolaska naših gostiju, a koja će biti organizovana u Domu kulture, sa početkom u 10 sati. Osim folklora i pesme sa naših prostora koje će predstaviti GKUD ,,Dunav'' iz Apatina, biće govora i o istoriji grada, prikazaćemo neke slike, a takođe i film o Apatinu. Dan nakon toga, 4. avgusta, naši gosti će obići muzej koji se nalazi u donjoj crkvi u Apatinu, u crkci Srce Isusovo. U okviru ove posete, na istom mestu smo organizovali koncert fantastičnog vokalnog sastava iz Sombora ,,Kvinta Divina''. Početak koncerta je zakazan za 17 sati, a na repertoaru će biti renesansna muzika, - rekao je Mašić i još jednom pozvao građane opštine Apatin da dođu na ove koncerte.

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

21.03.2018. god.

Temperatura izmerena u sedam časova iznosila je -1 stepen celzijusa, vazdušni pritisak je 1006 mbara, vlažnost vazduha 74%, duva sevorezapadni brzinom od 2 m/s.Vreme danas :oblacno,povremeno slab sneg sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 0 stepeni.Vodostaj reke Dunav kod naseg grada u porastu (+8cm) i iznosi 354 cm,temperatura vode je nepromenjena u odnosu na juče i iznosi 5,3 stepena celzijusa.
×