72 cm
23.9 °C
Apatin 27 °C

Najnovije vesti

Somborska bolnica dobila novi kolonoskop-sledi rekonstrukcija

Deo grada sutra bez struje

Lift i sanitetsko vozilo-nove investicije u apatinskom Domu zdravlja

Sledeće nedelje akcija odvoženja kabastog smeća u Prigrevici

Kursna lista

TRIBINA I KNјIŽEVNO VEČE U PRIGREVICI

Utorak, 15. maj 2018 god. | KULTURA

12939

U sklopu „Majskih svečanosti“ u Prigrevici dana 13.05.2018.godine (nedelјa uveče) u Spomen biblioteci održana je tribina i književno veče - tema: “ Srpski dobrovolјci u 1.Svetskom ratu i kolonizacija Vojvodine srpskim živlјem iz Like i Banije posle Velikog rata“. Po navedenoj temi govorio je prof.dr. Milan Micić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Organizator tribine bila je Organizacija rezervnih vojnih starešina opštine Apatin – podružnica Prigrevica.

Na početku tribine predstavila se etno grupa „Krila Lazarice“ a potom je Vlado Vekić predsednik Podružnice uvodnim izlaganjem izneo sadržaj Tribine. Prisutnima se obratio i Darko Vidojković koji je prezentovao Udruženje ratnih dobrovolјaca 1912-1918, njihovih potomaka i poštovalaca „Obilić 1912-1918“- Novi Sad. Profesor Micić, pored izuzetno argumentovanih činjenica o srpskim dobrovolјcima predstavio je i odlomke iz dela svojih objavlјenih knjiga: „ Srpski dobrovolјci 1914-1918, životi, sećanja“ i „Nezapamćena bitka, srpski dobrovolјci u Rusiji 1914-1918.godinine“.

Tribini su pored članova Organizacije rezervnih vojnih starešina prisustvovali i predstavnici Mesne zajednice, Vojske Srbije, Centra  Ministarstva odbrane Sombor, SUBNOR-a, ostalih udruženja i organizacija, kao i zainteresovani građani.

 

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

21.07.2018. god.

×