72 cm
23.9 °C
Apatin 27 °C

Najnovije vesti

Somborska bolnica dobila novi kolonoskop-sledi rekonstrukcija

Deo grada sutra bez struje

Lift i sanitetsko vozilo-nove investicije u apatinskom Domu zdravlja

Sledeće nedelje akcija odvoženja kabastog smeća u Prigrevici

Kursna lista

TRG NIKOLE TESLE U APATINU U SUBOTU BIO ISPUNJEN STARIM AUTOMOBILIMA

Nedelja, 22. april 2018 god. | Život i zabava

12831

Mnogi Apatinci bili su ne malo iznenađeni kada su u subotu videli veliki broj automobile kako se kreće gradom. Bila su to stara dobra vozila koja su stizala na Trg Nikole Tesle gde im je bilo zborno mesto. Na ovom trgu održana je zanimljiva izložba oldtajmera, druga po redu u našem gradu.

Oko osamdesetak oldtajmera je stiglo oko podne iz Sombora gde je takođe bila izložba ovih vozila. Na apatinskom trgu su se zadržali više od sata. Građani Apatina su uživali gledajući vremešne, ali očuvane automobile. Podsetili su se na njihova interesantna imena i nadimke: ajkula, buba, dijana, ami, te čuvenih zastavinih vozila, pre svih fića, stojadin, tristać i drugi. Najstariji automóvil datira još iz 1946-te godine, a najmlađi iz 1984-te. Tu se udenulo i nekoliko starih dobrih motora.

12832

Old tajmeri su, pored domaćih,stigli iz susedstva:Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Rumunije,kao i Nemačke, Britanije… Trg Nikole Tesle u Apatinu se pokazao kao idealno mesto za ovakve izložbe pod vedrim nebom.

Posetioci su bili zadovoljni organizacijom, a gosti dočekom i prijemom. Organizador ove izložbe bila je Tursistička organiztacija Apatin sa Oldtajmer klubom “Des arts” iz Sombora.

Nakon defilea kroz grad, vozači oldtajmera su obišli šetalište kraj Dunava i pravoslavni hram, katoličku crkvu, kao i Muzej Podunavskih Nemaca.

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

21.07.2018. god.

×