350 cm
24.0 °C
Apatin 23 °C

Najnovije vesti

Zapaženo 10. mesto za apatinske takmičarke na manifestaciji "Srbija u ritmu Evrope"

Roditeljsji sastanci za roditelje dece koja od jeseni polaze u vrtić i jaslice

U opštini Apatin prošle nedelje dve saobraćajne nezgode

Odigran prijateljski meč izmedju mladih šahista iz Sonte i Prigrevice

Kursna lista

Tradicionalne dečije igre po prvi put u Apatinu

Četvrtak, 24. maj 2018 god. | Život i zabava

13049

Projekat „ Čitalići „  ove godine bio je posvećen izučavanju kulture i običaja našeg kraja, a kao završnica održeće se Tradicionalne dečije igre.

- Deca najviše vole da se igraju, pa smo inspirisani temom Čitalića organizovali dečije igre. One će se održati u utorak 29.maja na platou preko puta Starog Šarana sa početkom u 10 časova. U takmičenju će učestvovati deca od prvog do četvrtog razreda. Ekipu čini deset članova koji će se takmičiti u disciplinama; trčanje u džakovima, trka na štulama, skok u vis i skok u dalj bacanju kamena sa ramena, trčanju preko brvna i nadvlačenju konopca, rekla je Snežana panković, učiteljica i koordinator projekta.

Takmičarske ekipe su izvlačile imena pod kojima će se takmičiti. A ona su dodeljena po životinjskim vrstama koje se nalaze u prirodnom rezervatu „ Gornje Podunavlje“. Nakon podele imena, deca su imala zadatak da istraže i prouče obeležja svojih ekipa. Kao i da naprave transparente sa slikom za navijanje za svoj tim.

Organizaciju ove manifestacije pomogla je opština Apatin i Kancelarija za mlade. Pored njih uključili su se i brojni građani koji su pomogli izradu rekvizita, kao i sponzori koji su obezbedili suncobrane i osvežavajuće napitke za sve učesnike.

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

18.06.2018. god.

×