214 cm
22.0 °C
Apatin 10 °C

Najnovije vesti

POSETA APATINU KADETA RUSKE KADETSKE ŠKOLE PLANIRANA ZA 26. JUN

POZIV ZA III MEĐUNARODNU IZLOŽBU EX LIBRISA

KONKURS OPŠTINE APATIN ZA PODSTICAJE U PČELARSTVU I STOČARSTVU

PODELA APATINSKIH SENIOR KARTICA POČINJE U PONEDELJAK

Kursna lista

SUTRA U APATIN STIŽE MEĐUNARODNA TID REGATA

Utorak, 25. jul 2017 god. | Život i zabava

11237

Najveća i najduža rečna regata na svetu, TID sutra 26. jula, ulazi u Apatin. 

Upravo naš grad prvi u Srbiji koji će da dočeka ovako veliku i značajnu Međunarodnu regatu. Njihov dolazak očekuje se u sredu, 26. jula, oko 14 sati. Dočekaćemo ih sa osveženjem, nakon čega ćemo ih odvesti na stadion Mladosti, gde će oni postaviti svoje šatore. Za večernje sate organizovana im je večera i druženje. Moram naglasiti da boravak učesnika ove Međunarodne regate u našem gradu nije komercijalnog tipa, već promotivnog. Mnogi od tih ljudi po prvi put će posetiti Apatin, a u zavisnosti od toga kakav utisak ostavimo kao domaćini, zavisi i to da li će nam se neki od njih ponovo vratiti, rekla je Ljilana Krec VD direktorica Apatinske Marine. Ovo javno preduzeće je  logistička podrška prihvata regataša u našem gradu, dok je organizator Turistička organizacija Apatin.

Ova regata traje 61 dan i prevesla se 2080 km rekom Dunav. Veoma je popularna u svetu i, pored učesnika iz podunavskih zemalja, ima učesnike i sa drugih kontinenata. Na regati su zastupljena deca, odrasli i starije osobe oba pola.

Svake godine TID Regata kreće iz nemačkog grada Ingolštadta, a završava se u bugarskom gradu Silistri.

Osnovno pravilo TID-a je plovidba Dunavom čamcima (kajak-kanu) koje pokreće čovek sopstvenom snagom po etapnim mestima koja se za svaku zemlju utvrđuju na Međunarodnoj Konferenciji.

Dnevne etape su u proseku dužine oko 43 km. U etapnim mestima regata boravi jedan dan, osim u većim i glavnim gradovima zemalja kroz koje regata prolazi i u kojima se zadržava po 2 dana.

Etapnih mesta u našoj zemlji ima 14 i to su: Apatin, Bogojevo, Bačko Novo selo, Bačka Palanka, Novi Sad, Stari Slankamen, BEOGRAD, Smederevo-Jugovo, Veliko Gradište, Dobra, Donji Milanovac, Tekija, Kladovo i Brza palanka.

 

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

24.06.2018. god.

×