238 cm
3.0 °C
Apatin °C

Najnovije vesti

Deo grada i sutra bez struje

Nastavljaju se radovi na izgradnji sliva "Dunavac 2"

ODVOZ SMEĆA ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE

Bogojevo i deo Apatina sutra bez struje

Kursna lista

Sutra promocija knjige "Nešto kao tren" Veljka Antunovića

Utorak, 06. februar 2018 god. | KULTURA

12324

U sredu, 07. februara, sa početkom u 18 sati, u Narodnoj biblioteci ,,Miodrag Borisavljević'' biće održana promocija knjige ,,Nešto kao tren'' Veljka Antunovića.
U pitanju je knjiga kratkih priča, među kojima je i priča ,,On spava'', a koja se prošle godine našla među najboljih 10 na konkursu za nagradu ,,Miodrag Borisavljević''. Podsećanja radi, na konkurs je tad pristigao veliki broj kratkih priča od ukupno 152 autora iz Srbije, BiH, Crne gore, Hrvatske, Holandije, Kanade i Amerike.

12325

Audio zapis
RadioApatin.com

Veljko Antunović je rođen 1952. godine u selu Brestovac u Hrvatskoj. Od 2011. godine živi u Apatinu u Domu za stare i penzionere. Još kao mladić je bio član Književnog kluba ,,Đuro Salaj'' u Beogradu, a svojevremeno je bio i dobitnik nagrade ,,Andrićevim stazama'' u Travniku. Knjiga kratkih priča ,,Nešto kao tren'' prva je knjiga Veljka Antunovića, a izašla je zahvaljujući Domu za stare i penzionere Apatin koji je prepoznao njegov talenat i pomogao mu da njegove priče konačno budu objavljene.
Recezent ove knjige je Dušan Gladić, a Antunović ju je posvetio svojoj majci Ivanki i baki Kristini.

12326

Audio zapis
RadioApatin.com

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

26.04.2018. god.

Zbog predstojećeg praznika (1.maj), JKP „NAŠ DOM“ Apatin, dana 1.maja (utorak) i 2.maja ove godine (sreda), neće vršiti redovan odvoz komunalnog otpada iz domaćinstava po rasporedu ulica za te dane. Odvoz komunalnog otpada iz domaćinstava, koji su bili na redu po rasporedu za 1. i 2.maj, vršiće se naredne nedelјe – tj. 8.05.2018. i 9.05.2018. godine.
Sutra 27.aprila zbog redovnog godišnjeg remonta neće biti električne energije od 9,00-13,00 časova u sledećim ulicama; Zvezdanska, Pionirska, 24.Oktobrai i u Muzičkoj ulici.
×