71 cm
24.0 °C
Apatin 21 °C

Najnovije vesti

KMF "Apa-futsal" organizuje humanitarni turnir

Delovi Sonte i Apatina sutra bez struje

Branko Ćopić na Medjunarodnom prvenstvu Vojvodine u šahu

Sutra isplata novčane naknade nezaposlenim licima

Kursna lista

Dan državnosti Republike Srbije svečano obeležen i u našem gradu

Sreda, 14. februar 2018 god. | Vesti

12361

 

U Srbiji se sutra slavi 15. februar - Dan državnosti, u znak sećanja na taj dan 1804. kada je u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak za oslobodjenje od Turaka, ali i na isti dan 1835. godine, kada je proglašen prvi srpski Ustav koji je označio i početak savremene državnosti.
Danas su i u našem gradu, sa početkom u 11 časova, na platou ispred Doma kulture, položeni venci i cveće na biste palih boraca, povodom Dana državnosti Republike Srbije, a vence su položile delegacije Skupštine opštine Apatin, 1. Centra za obuku Vojske Srbije Sombor, OO SUBNOR Apatin, ORVS Apatin, zatim delegacija Udruženja ratnih i vojnih invalida, Udruženja ratnih i vojnih veterana "Patriotski front" Apatin, kao i delegacije SNS i Socijalističke partije Srbije. Prisutnim gradjanima i delegacijama pre svečanog čina polaganja venaca obratio se Mile Radaković, predsednik Udruženja penzionisanih vojnih lica opštine Apatin.

12362

 

Audio zapis
RadioApatin.com

12363

 

Nakon polaganja venaca i odavanja pošte palim borcima, od 12 časova, u sali Doma kulture, održana je svečana akademija u sali Kulturnog centra Apatin, na kojoj se gostima, delegacijama i prisutnim gradjanima obratio predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić.

12364

 

Audio zapis
RadioApatin.com

12365

 

Sutrašnji dan, Sretenje – Dan državnosti, kao i 16. februar 2018. godine praznuje se NERADNO.

 

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

23.07.2018. god.

×