238 cm
3.0 °C
Apatin °C

Najnovije vesti

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao nove konkurse

Sutra sajam zapošljavanja u Kuli

U Kulturnom centru predavanje i izložba o Bačkom Podunavlju

31. mart krajnji rok za podnošenje poreskih prijava (PPI1) sa utvrđenim porezom

Kursna lista

Ruska tradicionalna igra i pesma - "Zlatna kapija" prijateljstva

Subota, 22. jul 2017 god. | KULTURA

11232

Nesvakidašnji koncert moskovskog KUD-a „Zlatna kapija“ održan u apatinskom Domu kulture je još jednom potvrdio neraskidivu vezanost naroda Rusije i Srbije.

Umetnici iz Rusije, po treći put medju Apatincima su svojim skoro dvočasovnim nastupom oduševili preko 300 prisutnih gledalaca koji su iskrenim aplauzom pozdravljali izvodjače, a ovi su im uzvratili vatrometom boja, ritma i veselih tonova . Muzikom i pesmom gosti iz Rusije su prisutne proveli širokim stepama, narodnim običajima, tradicijom hrabrih kozaka, tradicijom devojaka i momaka...

Praćeni zvukom harmonike koja je prepoznatljiv instrument u folkloru svih pravoslavnih naroda članovi KUD-a iz Moskve su tokom celog koncerta držali pažnju prisutne publike. Domaćini su ovaj put bili gosti izvodjača iz Rusije.

11233

Članovi KUD-a „Dunav“ iz Apatina i Etno grupe „Etna“ su svojim kvalitetnim nastupom doprineli ukupnom povoljnom utisku, ali i na najlepši način povezali kulture dva bratska naroda. Vrhunac koncerta su na bini u zajedničkom kolu dočekali svi zajedno, izvodjači i prisutna publika, a ovacije na kraju su mladi umetnici iz Moskve dobili izvodjenjem tradicionalnih srpskih pesama sa tematikom Kosova i pravoslavlja.  

- Publika nas je prosto nosila tokom koncerta. U takvoj atmosferi i naši mladi izvodjači dobiju krila i daju svoj maksimum. Treći put smo u Apatinu, i uvek se rado vraćamo u vaš grad, rekla je nakon koncerta Natalija Artjomova, rukovodilac ansambla i majka šestoro dece koji svi nastupaju u ovom ansamblu. I ove godine KUD „Zlatna kapija“ je u Apatinu boravio kao gost Udruženja „Pariotski front“, Opštine Apatin i medjunarodnog kampa „Sabor 2017“. Nakon Apatina članovi ruskog ansambla imaju ugovorene nastupe u još nekoliko gradova Srbije i Republike Srpske.  

11234

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

21.03.2018. god.

Temperatura izmerena u sedam časova iznosila je -1 stepen celzijusa, vazdušni pritisak je 1006 mbara, vlažnost vazduha 74%, duva sevorezapadni brzinom od 2 m/s.Vreme danas :oblacno,povremeno slab sneg sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 0 stepeni.Vodostaj reke Dunav kod naseg grada u porastu (+8cm) i iznosi 354 cm,temperatura vode je nepromenjena u odnosu na juče i iznosi 5,3 stepena celzijusa.
×