72 cm
23.9 °C
Apatin 27 °C

Najnovije vesti

Somborska bolnica dobila novi kolonoskop-sledi rekonstrukcija

Deo grada sutra bez struje

Lift i sanitetsko vozilo-nove investicije u apatinskom Domu zdravlja

Sledeće nedelje akcija odvoženja kabastog smeća u Prigrevici

Kursna lista

PU Pčelica" obeležava Svetog Savu

Petak, 26. januar 2018 god. | KULTURA

12257

Školska slava Sveti Sava već duži niz godina se svečano i kako nalažu običaji obeležava u našoj ustanovi. To je prilika da predškolska deca, na nivou sopstvenog razumevanja i poimanja života i događaja , uče i saznaju mnoge interesantne i važne sekvence iz života našeg velikog svetitelja. To je prilika da se dete upozna sa običajima i istorijom svog naroda, kao i da uči da čuva i neguje svoje kulturno nasleđe, govor, govorno stvaralaštvo.
Uz prisustvo i učešće sveštenika gospodina Željka Vasića i Mladena Gušca, danas je u našem vrtiću u Prigrevici obeležena nastupajuća slava Sveti Sava. Deca su prethodnih dana kroz razgovor i priču svojih vaspitačica saznala najvažnije i najinteresantnije stvari iz života i dela ovog našeg svetitelja. Za danas su pripremili kraći program koji se sastojao iz pesama, kratkih priča, anegdota iz života Svetog Save. Kumovi slave bila je porodica devojčice Maše Milutinović, a novi kum je Nađa Pavković.
Sveti Sava će u drugim našim objektima biti obeležen u ponedeljak, 29. Januara i to u vrtićima „Zvezdice“ (Ognjen Price 67) i „Čarobnjaci (Petra Drapšina 72) gde program počinje u 09,00 sati. U vrtiću „Zvončići“ ( Trg Oslobođenja br.10) program će početi u 10,00 sati, dok će u „Bubamari“ (Blok 112) program početi u 11,00 sati.

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

21.07.2018. god.

×