156 cm
24.0 °C
Apatin 18 °C

Najnovije vesti

Članovi kampa mladih istraživača uredili plažu na Dunavu

Uhapšeno 19 osoba, a protiv 75 podnete prijave zbog krivičnih dela iz oblasti privrede i korupcije

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan

Nastavljaju se radovi na započetim investicijama u gradu

Kursna lista

Preminuo Goran Nesvanulica, dugogodišnji i najuspešniji predsednik KK "Bratstvo 1946" iz Prigrevice

Utorak, 26. septembar 2017 god. | SPORT

11582

IN MOMIRAM
GORAN NESVANULICA – KLIPI –
U nedelje, 24. septembra, iznenada je sa životne scene, u 47. godini života otišao  Goran Nesvanulica, među prijateljima poznat pod nadimkom „Klipi“.
Ova tužna vest sa nevericom je primljena u krugu njegove porodice, rodbine, prijatelja, ali i fudbalera, jer je bio dugogodišnji i najuspešniji predsednik FK Bratstvo 1946 iz Prigrevice. Ceo svoj život podredio je porodici i sportu, pre svega fudbalu gde je nesebično davao celoga sebe u želji da se u selu stvore uslovi za napredovanje mladih i darovitih fudbalera. Uvek je bio uz klub, preuzimao odgovorne uloge i bio je nezamenjiva desna ruka direkotra Aleksandra Koraća.
Tuga zbog gubitka sina, oca, supruga, brata, prijatelja... ne može se sakriti na licima većine žitelja Prigrevice, jer je naš Goran bio čovek od reči i poverenja. Plemenitost koja mu je krasila duši izvirala je iz njegovih reči. U svakom momentu pronalazio je način da posavetuje mlade, ali i da posluša reči starijeg. Nesebično je radio u FK Bratstvo gde je poslednjih deceniju i po važio za ključnog čoveka vrtoglavih uspeha kluba. O kakvom je pouzdanom, vrednom i odanom čoveku reč, dovoljno govori izjava Aleksandra Koraća koji ne krije da je izgubio prijatelja u rangu brata. Mada vidno skrhan tugom, uspeo je da izgovori: 
- Izgubili smo druga koji nam je bio kao brat. Izgubili smo čoveka kome smo u svakom momentu mogli verovati. Naša je obaveza da u ovim teškim trenucima budemo uz njegovu porodicu i postaramo se da mu deca izađu na pravi put. To je najmanje što možemo učiniti za Klipija, koga ćemo po dobrom pamtiti do kraja života.
Uspomene na Gorana Nesvanulicu ostaće večne. Pamtiće se po vedrini, volji i želji za uspehom, dobrim osobinama, pamtiće se kao drug koji je uvek bio tu kada je bilo najteže. Neizbrisiva tuga ostaće u srcima mnogih, a klupske prostorije preznije za plemenitog čoveka i domaćina.
Moglo bi se o Goranu danima lepo pisati i ko zna da li bi se nekada stalo, ali život je surov. Odlaze dobri, a on je bio jedan od njih. Zato dragi naš predsedniče, brate, prijatelju... počivaj u miru, neka ti je laka zemlja i neka te anđeli čuvaju.
Sahrana je zakazana za danas u 16 časova.
 
FK Bratstvo
Prigrevica
Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

15.07.2018. god.

×