238 cm
3.0 °C
Apatin °C

Najnovije vesti

TRENINZI BEZBEDNE VOŽNJE ZA MATURANTE APATINA, SOMBORA I ODŽAKA

Apatinski takmičari pri kraju priprema za "Ritam Evrope"

U petak novi filmski hitovi u bioskopu OKC

Odbojkašicama OŠ "Žarko Zrenjanin" za dlaku izmakla medalja na 8. SOŠOV-u

Kursna lista

Predstava "Pepeljuga-tamo, ovde, svuda" predstvanik Apatina na Zonskoj smotri u Crvenki

Petak, 20. april 2018 god. | KULTURA

12804

U četvrtak, 19. aprila izvedena je poslednja proba predstave „Pepeljuga – tamo, ovde, svuda!“, pred nastup u Crvenku. Mladi glumci i njihov mentor izveli su predstavu pred učenicima OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Apatina. Kao prvoplasirani predstavljaće naš grad na Zonskoj smotri dečjeg dramskog stvaralaštva. Ovim povodom razgovarali smo sa njihovim mentorom.
Vi ste jedni od predstavnika na ovogodišnjoj smotri dečjeg dramskog stvaralaštva. Da li mi možete reći nešto o samoj predstavi.
- U ovoj predstavi kratka priča o Pepeljugi ispričana je na 30 različitih načina u različitim situacijama. Na kraju se priča usmerava na glavne aktere bajke i otkriva se ko je nepoznata devojka. Ovom predstavom pokušali smo da aktualizujemo poznatu bajku, ali i prikažemo okolnosti i ljude koji su bili na balu ili su na neki način upoznati sa događajem.
Koliko ste dugo spremali predstavu?
- Audicija za predstavu bila je organizovana sredinom oktobra 2017. godine. Već negde početkom novembra krenuli smo sa pripremama koje su podrazumevale različite vežbe iz oblasti glume, fizičke spremnosti, kao i dikcijske i diskursne analize. Sam tekst pisao se u toku ovih priprema i već sredinom februara imali smo prvu postavku predstave. Ako bismo nagrubo računali uložili smo veliki trud od gotovo šest meseci.
Na Opštinskoj smotri osvojili ste prvo mesto, kao i nagradu za najbolju režiju. Možete li mi nešto reći o tome?
-Družina Pirati, kako nam se zove ansambl, radi od novembra 2016. godine. Na prošlogodišnjoj smotri sa predstavom „Žak ili pokorsnost“ zauzeli smo prvo mesto. Na ovogodišnjoj smotri hteli smo da opravdamo prošlogodišnji uspeh i ukazano poverenje. Uspeh je došao kao rezultat velikog rada svih polaznika grupe. I ove godine smo osvojili prvo mesto, i nadamo se najboljem rezultatu u nastavku takmičenja.
Pored Crvenke, da li ćete još negde prikazati predstavu?
Upravo danas smo se našli, ovde u Domu kulture, da izvedemo predstavu pred učenicima nižeg uzrasta, ali i da snimimo predstavu čime bismo konkurisali na jedan međunarodni festival. Nadamo se da ćemo imati još igranja u Apatinu, i Sonti. Želeli bismo da što više gradova vidi našu predstavu.

Video zapis
RadioApatin.com

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

23.05.2018. god.

×