378 cm
4.0 °C
Apatin 2 °C

Najnovije vesti

U nedelju u Banji Junaković počinje 31. Likovna kolonija "Kolut Mandić"

Dvadesetoro najhrabrijih sutra pliva za Časni krst

Nastavlja se podela kanti za komunalni otpad u Prigrevici

Nordijska poslovna alijansa danas posetila opštinu Apatin

Kursna lista

Počela sa radom Apatinska mreža učeničkih parlamenata (AMUP)

Sreda, 27. decembar 2017 god. | Vesti

12141

U toku ove jeseni Centar za kulturu i obrazovanje Sonta inicirao je formiranje mreže učeničkih parlamenata osnovnih i srednjih škola na teritoriji apatinske opštine. Umrežavanje učeničkih parlamenata predviđeno je Akcionim planom za mlade AP Vojvodine 2015-2020, opšti cilј 5.3 Unaprediti aktivizam mladih u obrazovnim ustanovama kroz rad učeničkih i studentskih parlamenata, a predviđeno je i Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

Najpre je, nakon zajedničkih pripremnih sastanaka sa učenicima i zaposlenima u školama, u septembru realizovana radionica sa cilјem senzibilisanja zaposlenih u obrazovanju za rad sa učeničkihm parlamentima. Radionici su prisustvovali koordinatori parlamenata i stručni saradnici u školama i tom prilikom su se bavili izazovima u radu parlamenata.

12142

Nakon toga, realizovana je i radionica za učenike – predstavnike učeničkih parlamenata. Tom prilikom oni su osnaženi za formiranje mreže i realizaciju zajedničkih aktivnosti, što se i desilo nakon toga.

Apatinska mreža učeničkih parlamenata sada funkcioniše kao neformalna grupa mladih i realizovala je prve zajedničke aktivnosti na kojima je napravlјen dogovor o radu, plan aktivnosti i drugo. Učenici u svojim školama pripremaju prezentacije mreže za ostale đake, kao i sportske aktivnosti. Trenutno se sastanci održavaju jednom nedelјno u prostorijama OŠ  „Žarko Zrenjanin“ u Apatinu, a sve aktivnosti možete prati na njihovom instagram profilu https://www.instagram.com/_amup_/.

Projekat Apatinska mreža učeničkih parlamenata realizovan je uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Uredio: DESK | Izvor: Centar za kulturu i obrazovanje Sonta

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

19.01.2018. god.

×