350 cm
24.0 °C
Apatin 23 °C

Najnovije vesti

Zapaženo 10. mesto za apatinske takmičarke na manifestaciji "Srbija u ritmu Evrope"

Roditeljsji sastanci za roditelje dece koja od jeseni polaze u vrtić i jaslice

U opštini Apatin prošle nedelje dve saobraćajne nezgode

Odigran prijateljski meč izmedju mladih šahista iz Sonte i Prigrevice

Kursna lista

Pikado Prvenstvo Srbije: Apatinsko finale pripalo Kovačeviću

Četvrtak, 24. maj 2018 god. | SPORT

13018

U nedelju je odrzano VI kolo Pikado prvenstva Srbije u kojem su članovi PK Junaković imali zapaženu ulogu u muskoj i zenskoj kategoriji. Ekipno apatinski pikadisti su u XIII kolu uspeli da zabeleze bitnu pobedu protiv PK "ARROWS" Stara Pazova a zatim u XIV kolu izgubili od Pikado kluba " SPARTAK" Subotica.

Pojedinačno su ostvareni dobri rezultati. U ženskoj konkurenciji Djurdjini Mišćević je bilo potrebno da osvoji prvo mesto ili da joj protivnica za titulu ispadne pre finala. Mlada igračica iz Kraljeva Marija Vukadinović je popustila u polufinalu i pokazala da ce u godinama koje slede sa iskustvom da bude standardan clan nase reprezentacije.

U muškoj konkurenciji  pobednik dana je bio Apatinac Dejan Kovačević koji je maestralnom igrom dosao do prvog mesta na mastersu, a u ukupnom plasmanu do 4. mesta koje mu garantuje  ulazak u državni tim. Kovačević je u četvrtfinalu došao do neverovatnog preokreta protiv Stevanovića iz Čačka i sa 0-3 okrenuo rezultat na 4-3. Poslednja četiri leg-a su bila za udžbenike, u polufinalu je igrao s direktnim konkurentom Kuruc Atilom i pobedio ga 5-3. U finalu ovog dana su se našla dva Apatinca. Šampion države Apatinac Oliver Ferenc nije mogao puno učiniti protiv razigranog Kovačevića koji je bio maksimalno skocentrisan i na kraju zasluženo pobedio.

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

18.06.2018. god.

×