238 cm
3.0 °C
Apatin °C

Najnovije vesti

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao nove konkurse

Sutra sajam zapošljavanja u Kuli

U Kulturnom centru predavanje i izložba o Bačkom Podunavlju

31. mart krajnji rok za podnošenje poreskih prijava (PPI1) sa utvrđenim porezom

Kursna lista

OKC Apatin organizuje književno-muzičko-filmsko veče

Ponedeljak, 30. oktobar 2017 god. | KULTURA

11809

 

U apatinskom Domu kulture, u utorak, 31. oktobra 2017. godine publika će imati priliku da uživa u predstavljanju nove knjige izdavačke kuće Laguna iz Beograda, u muzici koja potkrepljuje događaje iz knjige kao i u filmovima sa nesvakidašnjeg filmskog festivala.
Beograđanin Goran Skrobonja, poznat kao autor horor i naučno-fantastične proze, predstaviće svoju najnoviju knjigu ,,KADA KAŽEŠ DA SAM TVOJ” koja predstavlja krupan zaokret u njegovoj poetici, a koja nam daje nostalgično-slatko-gorki osvrt unazad, u osamdesete godine, dat kroz priču o odrastanju glavnog junaka, Lazara Petronijevića Lakija, vođe izmišljene rok grupe ,,Kalkuta”. Ovaj roman je istovremeno i lična priča, ali i priča o mistifikovanim osamdesetim godinama prošlog veka, i ujedno, na univerzalnijem planu, slika tadašnje SFRJ u predvečerje njenog raspada.
Predstavljanje knjige biće prožeto muzičkim ilustracijama grupe „BITANGE Plus ” koja će dočarati muziku Beograda osamdesetih godina prošlog veka, a organizator i realizator ove manifestacije, Milorad Basta, kazao je za Naxi radio Apatin, da će ljubitelji pisane reči, muzike i filma imati u čemu da uživaju.

11823

Audio zapis
RadioApatin.com

Ulogu svojevrsnog moderatora ove višeslojne večeri imaće dr Miroslav Stojisavljević iz Sombora koji će voditi razgovor sa autorom knjige i kao direktor međunarodnog festivala horor & fantasy filma „HRIZANTEMA” završenog juče u Subotici upoznaće nas sa festivalom i selekcijom filmova koje će publika imati priliku da vidi do kraja večeri.
Predstavljanje knjige i mini rok koncert počinje u 19 časova. Oko 20:30 časova pisac će potpisivati knjigu ljubiteljima pisane reči koji kupe knjigu. U 21 čas počinje retrospektiva filmova sa međunarodnog filmskog festivala „Hrizantema”. Projekcije traju do ponoći, a ulaz na ovu manifestaciju je slobodan.

11824

 

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

21.03.2018. god.

Temperatura izmerena u sedam časova iznosila je -1 stepen celzijusa, vazdušni pritisak je 1006 mbara, vlažnost vazduha 74%, duva sevorezapadni brzinom od 2 m/s.Vreme danas :oblacno,povremeno slab sneg sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 0 stepeni.Vodostaj reke Dunav kod naseg grada u porastu (+8cm) i iznosi 354 cm,temperatura vode je nepromenjena u odnosu na juče i iznosi 5,3 stepena celzijusa.
×