238 cm
3.0 °C
Apatin °C

Najnovije vesti

FESTIVAL ODBOJKE U APATINU SRUŠIO SVE REKORDE

Danas u Prigrevici folklorno veče u znaku prijateljstva Srba iz Makedonije i Srbije

DANIJELA OBRADOVIĆ: UVOĐENJEM PROFESIONALNIH PREDSTAVA, MINI POZORIŠNI FESTIVAL U APATINU OVE GODINE JOŠ KVALITETNIJI

SPORTSKI SAVEZ OPŠTINE APATIN OBEZBEDIO SREDSTVA ZA USAVRŠAVANJE 4 TRENERA IZ APATINA

Kursna lista

Apatinska delegacija na obeležavanja Medjunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Četvrtak, 07. decembar 2017 god. | Vesti

12032

U Palati Srbije je 4. decembra, povodom Medjunarodnog dana osoba sa invaliditetom i deset godina Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije, održana svečanost kojoj su prisustvovali članovi ove organizacije iz cele zemlje, a čiji je pokrovitelj bio predsednik Republike, Aleksandar Vučić. Pored oko 700 članova i osoba sa nekom vrstom invaliditeta, svečanosti su prisustvovali i predstavnici Društva za dečiju i cerebralnu paralizu Apatin, na čelu sa Marijom Bogić, predsednicom ove organizacije. Nikada do sada nije bilo ovoliko prisutnih gostiju na nekoj sličnoj manifestaciji niti je problemu ovih osoba dat veći značaj nego sada, a i sam predsednik Vučić je istakao da će budžet iz Republike za ovu kategoriju gradjana iz godine u godinu biti sve veći, obzirom da i oni na ravnopravan način predstavljaju našu zemlju na raznim sportskim i olimpijskim takmičenjima, istakao je na konferenciji za medije predsednik opštine Apatin, Milan škrbić, koja je danas održana povodom ovog dogadjaja.

12033

Audio zapis
RadioApatin.com

12034

Osobe sa invaliditetom su ravnopravni članovi društva i ni po čemu se ne razlikuju u delovanju i doprinosu prosperitetu zajednice, a tako i zaslužuju svoje mesto, svoj dan i svoje okruženje medju svim gradjanima naše zemlje, dodala je Marija Bogić, predsednik Društva za dečiju i cerebralnu paralizu Apatin.

12035

Audio zapis
RadioApatin.com

12036

Predsednik Vučić je na ovoj manifestaciji istakao da je Srbija jedna od retkih zemalja koja je izjednačila nagrade za paraolimpijce i olimpijce i dodao da su svojim sportskim uspesima paraolimpijci najviše doprineli podizanju ugleda Srbije u "najrazvijenijim protestanskim zemljama".
On je, povodom njihovog dana, poručio i da su ljudi koje stvaramo bogatstvo naše zemlje, uključujući i osobe sa invaliditetom.

12037

 

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

28.05.2018. god.

×