72 cm
23.9 °C
Apatin 21 °C

Najnovije vesti

"Beer and deer festival" 3. avgusta u Apatinu

Košarkaši Apatina vicešampioni plej off-a

Poziv udruženjima gradjana za prijavljivanje za projekat „Inicijativa za socijalnu dimenziju evropskih integracija“

Produžen rok za prijavljivanje za informatičke obuke

Kursna lista

Održan Plivački dunavski maraton

Ponedeljak, 09. jul 2018 god. | Vesti

13351

Plivački dunavski maraton, po osamnaesti put održan je u zalivu kod restorana Plave ruža u organizaciji Plivačkog i triatlon kluba “Delfin“ iz Apatina i Saveza za daljinsko-maratonsko i masters plivanje Srbije.
Na programu su bile tri trke na deonicama od 150, 1000 i 3000m. U konkurenciji muškaraca na 1000 metara pobedio je veoma talentovani trineastogodišnji Somborac Aleksa Duduković, dok je kod devojaka prvo mesto pripalo Nataši Jablan članici plivačkog kluba “Maraton” iz Bačke Topole” .
U glavnoj trci na 3000 metara koja je i privukla najveću pažnju jer se boduje za Kup “Srbije” plivalo je 63 takmičara podeljenih u 9 starosnih kategorija koji su pokazali odličnu fizičku pripremljenost i svi su isplivali zadatu deonicu. Pobednica u ženskoj konkurenciji postala je supertalentovana petnaestogodišnja Marija Stanić iz Novog Sada koja je ujedno i apsolutna pobednica ovogodišnjeg Dunavskog plivačkog maratona u Apatinu sa vremenom 43 minute 24 sekunde i 46 stotinki, dok je kod muškaraca triumfovao odlični Borislav Fermanović iz Subotice buduća velika zvezda maratonakog plivanja kojem je tek 16 godina. Bilo je ovo još jedno odlično sportsko druženje koje ovaj put pokazalo da je plivanje veoma zdrav sport i da u njemu nema starosnih granica i da maratonsko plivanje u Srbiji ima lepu budućnost jer nadolaze neki novi klinci koji već sada sa svojih 13,14,15 i 16 godina ostvaruju vrhunske rezultate.

13352

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

22.07.2018. god.

×