350 cm
24.0 °C
Apatin 23 °C

Najnovije vesti

Zapaženo 10. mesto za apatinske takmičarke na manifestaciji "Srbija u ritmu Evrope"

Roditeljsji sastanci za roditelje dece koja od jeseni polaze u vrtić i jaslice

U opštini Apatin prošle nedelje dve saobraćajne nezgode

Odigran prijateljski meč izmedju mladih šahista iz Sonte i Prigrevice

Kursna lista

Odbojkašicama OŠ "Žarko Zrenjanin" za dlaku izmakla medalja na 8. SOŠOV-u

Ponedeljak, 21. maj 2018 god. | SPORT

13000

Odbojkašice OŠ Žarko Zrenjanin iz Apatina su na školskoj olimpijadi SOŠOV 2018 zauzele 4 mesto. Apatinke su u petak nakon prvog dana takmičenja i odigranih utakmica u B grupi zauzele drugo mesto. Ovim plasmanom u grupi odbojkašice Apatina su po propozicijama takmičenja u subotu igrale utakmicu za 3 mesto i bronzanu medalju.
Protivnik odbojkašicama OŠ Žarko Zrenjanin su bile domaće odbojkašice iz Novog Sada,ekipa koja je na školskom takmičenju u ovoj sezoni osvojila prvo mesto. Apatinke su prvi set rešile u svoju korist rezultatom 25:20.U drugom setu Apatinke su igrale sjajno ,imale prednost od 7 poena i prve stigle do set lopte 24:21.Kada se činilo da je ova utakmica gotova,usledila je neizvesna završnica u kojoj ekipa OŠ Žarko Zrenjanin nije iskoristila čak 5 meč lopti .

13001

Novosađanke se nisu predavale,i upornom igrom su uspele da izjednače ,a onda i prvi put povedu u ovom susretu ,tačnije u drugom setu na rezultatu 27:26.Ovaj deo igre završen je rezulatom 28:26 za domaće odbojkašice.Treći odlučujući set domaće odbojkašice su pobedile sa 15:11 za konačnih 2-1 u setovima. Prvo mesto je pripalo ekipi Bačke Palanke,dok su druge odbojkašice iz Zrenjanina.
Takmičenje u odbojci ,u ženskoj konkurenciji je održano na tri terena u velikoj hali Spensa. Odbojkasice OŠ Žarko Zrenjanin Apatin su bile jedine sportiskinje iz grada Apatina na školskoj olimpijadi u Novom Sadu i jedina ženska ekipa iz opštine Apatin koja je učestvovala na školskoj olimpijadi SOŠOV 2018.
Na takmičenjima u 14 sportova učestvovala su 4.584 učenika osnovnih i srednih škola i 1.020 profesora sa teritorije AP Vojvodine. Odbojka je po izveštaju predstavnika saveza za školski sport Vojvodine i u školskoj godini 2017-2018 najmasovniji školski sport u Vojvodini,ali i najmasovniji školski sport u Srbiji.

Uredio: DESK | Izvor: Apatinska plovarica

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

18.06.2018. god.

×