156 cm
24.0 °C
Apatin 18 °C

Najnovije vesti

Članovi kampa mladih istraživača uredili plažu na Dunavu

Uhapšeno 19 osoba, a protiv 75 podnete prijave zbog krivičnih dela iz oblasti privrede i korupcije

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan

Nastavljaju se radovi na započetim investicijama u gradu

Kursna lista

Od petka nova izložba u Galeriji "Meander"

Utorak, 29. avgust 2017 god. | KULTURA

11410

U petak, 1. septembra 2017. godine u 20 časova će u galeriji "Meander" biti otvorena izložba slika na papiru Andree Krnetić-Grbić iz Prijedora, pod nazivom "Oko mene".
Motivi ciklusa radova na ovoj izložbi pod nazivom „Oko mene“ su predmeti i predeli u vidokrugu Andree Krnetić Grbić. To su scene sa detaljima seoskih domaćinstava ili periferije grada, još uvek prisutne, kao ostaci prošlosti, ali i danas su vidljive nedirnute funkcijie. Drvena ograda, plast sena, kokoši, ćilimi... prikazani su sa dozom pijeteta i nežnosti. U ovom današnjem svetu tehnološkog napretka koji obećava da će predeli u budućnosti izgledati isto na svim kontinetima, umetnica upozorava i žali da će nestati mirisi, boje i toplina jednog drugačijeg i posebnog života u svim krajevima Planete.
To su slike izvedene na papiru različitih tehnika, živog kolorita, prepoznatljivih i redukovanih oblika. Nastali su tokom 2015 i 2016. godine.

11411

Andrea Krnetić Grbić diplomirala grafiku 2011. godine na Akademiji umetnosti u Banja Luci. Paralelno se bavi grafikom i slikarstvom. Radi kao nastavnik likovne kulture u osnovnoj školi u Prijedoru. Učestvovala na više likovnih kolonija u Republici Srpskoj i Srbiji. Priredila 4 samostalne izložbe u Prijedoru i Banja Luci. Izlagala na brojnim kolektivnim izložbama u Republici Srpskoj i u Srbiji: Kovinu, Zrenjaninu, Smederevu, Pančevu, Beogradu, Nišu, Majdanpeku, Kraljevu, i u Rumuniji, Italiji i Poljskoj.
Dobila nagradu za crtež Akademije umjetnosti u Banja Luci 2010. godine.
Izložba traje do 15. septembra.

11412

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

15.07.2018. god.

×