238 cm
3.0 °C
Apatin °C

Najnovije vesti

Deo grada sutra bez struje

U nedelju u Somboru smotra dela naoružanja i opreme PU Sombor

U subotu u Apatinu turnir "Street volleyball Apatin 2018"

Pikado Prvenstvo Srbije: Apatinsko finale pripalo Kovačeviću

Kursna lista

Od petka nova izložba u Galeriji "Meander"

Utorak, 30. maj 2017 god. | KULTURA

10858

U petak, 2. juna 2017. godine, u Galeriji "Meander", sa početkom u 20,30 časova, biće otvorena izložba-interaktivna foto i video instalacija, pod nazivom „Tačka, linija i cvet“ Dragane Radjenović.
Dragana Rađenović je multimedijska umetnica širokog obrazovanja koja u svojim radovima najviše koristi kombinacije fotografiju, video projekciju i interaktivno učestvovanje publike. „Tačka, linija cvet“ je najnoviji rad u kome izražava lični stav odnosa čoveka prema prirodi koji definiše kao zločin, jer se nalazimo na krajnjoj granici na liniji na smoj litici. Upozorava na tu opasnu granicu koja se ne sme prećutati.

10859

Rad se realizuje uz tehničku podršku dipl. ing. elektornike Dušana Markovića.
Dragana Rađenović završila Akademiju umetnosti na odseku za nove likovne medije i master studije scenskog dizajna na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Studirala medijske studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Učestvovala na „Noći muzeja“ u Novom Sadu sa radom „Prelazak“ 2016. Mikser festivalu u Beogradu fotografskom instalacijom „Sva ta granica“, potom na Exit-u, video animacije u Srpskom narodnom pozorištu, na Internacionalnoj izložbi portreta u Tuzli, Internacionalnom likovnom kongresu u Maltepeu u Istanbulu. Svoje radove i fotografije izlagala na grupnim izložbama pored čega se povremeno bavila VJ-ingom u bivšem kulturnom centru „Utopija“, na humanitarno-prodajnoj izložbi na Akaddemiji umetnosti u Novom Sadu. Objavila zbirku poezije „Tamni vilajet“ 2012. godine.
Izložba traje do 16. juna.

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

25.05.2018. god.

×