238 cm
3.0 °C
Apatin °C

Najnovije vesti

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao nove konkurse

Sutra sajam zapošljavanja u Kuli

U Kulturnom centru predavanje i izložba o Bačkom Podunavlju

31. mart krajnji rok za podnošenje poreskih prijava (PPI1) sa utvrđenim porezom

Kursna lista

Oborena dva evropska rekorda na Evropskom prvenstvu u kuglanju za slepe i slabovide

Sreda, 07. jun 2017 god. | SPORT

10913

Prošlog vikenda je u Banji Junaković održano sedamnaesto po redu Evropsko prvenstvo u kuglanju za slepe i slabovide, na kojem je učestvovalo ukupno 99 takmičara iz devet zemalja: Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Rumunije, Mađarske, Nemačke, Češke, Poljske i domaćina Srbije.
U ženskoj konkurenciji oborena su dva evropska rekorda, u kategoriji B1 i u kategoriji B3. U kategoriji B3, Ruža Markešić, takmičarka hrvatske reprezentacije, oborila je 749 čunjeva, dok je u kategoriji B1 rekord oborila Petra Deša iz Hrvatske sa oborena 654 čunja. U kategoriji B2, najbolja je bila Željka Peska, takođe iz Hrvatske, sa oborenih 715 čunjeva.
Evropski rekord oborio je i Marjan Žalar iz Slovenije, u kategoriji B3, sa 791 oborenim čunjem. Branislav Viktorović, takmičar šabačkog kluba Čivija, član reprezentacije Srbije, u kategoriji B2 oborio je 737 čunjeva i osvojio zlatnu medalju. U kategoriji B1 najbolji je bio Jan Zieb iz Poljske sa oborenih 609 čunjeva u kvalifikacijama i 645 čunjeva u finalu.
Prvenstvo su odlično organizovali Nacionalni sportski savez slepih i slabovidih Srbije i Banja Junaković.

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

21.03.2018. god.

Temperatura izmerena u sedam časova iznosila je -1 stepen celzijusa, vazdušni pritisak je 1006 mbara, vlažnost vazduha 74%, duva sevorezapadni brzinom od 2 m/s.Vreme danas :oblacno,povremeno slab sneg sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 0 stepeni.Vodostaj reke Dunav kod naseg grada u porastu (+8cm) i iznosi 354 cm,temperatura vode je nepromenjena u odnosu na juče i iznosi 5,3 stepena celzijusa.
×