VESTI

NOVO POSKUPLJENJE LEKOVA

 Novo poskupljenje lekova od oko sedam odsto očekuje se tokom februara, zbog usklađivanja sa kursom evra od 106 dinara, izjavio je predsednik Grupacije veledrogerija u Privrednoj komori Srbije Miomir Nikolić.On je izjavio da ubrzo očekuje stabilizaciju sa snabdevanjem nitroglicerinom, jer je problem nastao kod „Srboleka” koji je u procesu transformacije, ali kaže da su obezbeđene količine za jedan mesec. Ukoliko se to ne dogodi tražićemo interventi uvoz sa evropskog tržišta, jer pacijenti sada plaćaju zamene 400 dinara, umesto leka koji košta 70, ukazao je Nikolić, dodajući da to važi za još desetak lekova kojih nema na tržištu.Prema njegovim rečima, situacija sa gazom se sada popravila, jer zdravstvene ustanove već ugovaraju sa proizvođačima nove količine, koje su skuplje za 40 odsto.On je ukazao na apsurd da je došlo do nestašice materijala čija se cena slobodno formira na tržištu, ali da je problem verovatno nastao što prema zakonu ne postoji mogućnost da se izvrši korekcija ugovorenih cena tenderom, ako dođe do njihove promene na berzama.Nikolić je na sastanku grupacije veledrogerija izjavio da tek treba da se pronađe način na koji proizvođači mogu da prenesu bonitete od 10 odsto Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje. On je objasnio da oko toga postoje brojni problemi, a najverovatnije će morati da se potpisuju dva protokola, jedan sa domaćim, a drugi sa inostranim proizvođačima.Prema njegovim rečima problem je što veledrogerije još uvek nemaju potpisan nijedan ugovor sa proizvođačima za ovu godinu, niti je za sada stigao neki predlog, čime se dovodi u opasnost snabdevanje čitavog zdravstvenog sistema.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!