198 cm
5.0 °C
Apatin 10 °C

Najnovije vesti

U ponedeljak u Apatinu peta radionica Lokalne akcione grupe Apatin

Dr Dragan Rastović iz Apatina novi direktor somborske bolnice Dr Radivoj Simonović

Sutra u Sonti četvrta radionica Lokalne akcione grupe Apatin

Odbojkašice OŠ "Žarko Zrenjanin" se plasirale na Medjuokružno takmičenje

Kursna lista

Novi uspesi apatinskih atletičara pred 22. ASICS Dunavski polumaraton

Ponedeljak, 09. oktobar 2017 god. | SPORT

11673

Članovi Atletskog kluba Apatin proteklog vikenda imali su uspešan nastup na Krosu RTS u Šapcu i na 2. Zrenjaninskom polumaratonu i sa rezultatima napravili dobru uvertiru za narednu nedelju kada je Apatin domaćin 22. ASIKS Apatinskog Dunavskog polumaratona i 2. Minakva trke zdravlja.

#foto2

U subotu 07.10. Šabac je bio domaćin druge trke iz finalne serije Krosa RTS-a gde je u trci seniora na 6000 metara u izuzetno jakoj konkurenciji takmičara iz Kenije, BiH, Srbije, Đuro Borbelj osvojio šesto mesto, i bio drugoplasirani od takmičara iz Srbije.
U nedelju 08.10. u Zrenjaninu je održan 2. Zrenjaninski polumaratona, gde je nastupilo nekoliko članova AK Apatin, najsupešniji je bio Đuro Borbelj koji je u trci na 7 kilometara ostvario ubedljivu pobedu uz oboren rekord staze, u istoj trci bronzanu medalju osvojila je Danijela Dragojević, dok je u trci na 21,1 kilometar treće mesto osvojio Zoran Radičanin koji je nastavio seriju dobrih rezultata iz nedelje u nedelju. Pored njih u Zrenjaninu su nastupili i Žaklina Klemen Mitrović koja je debitovala na polumaratonskoj stazi (21,1 km).

#foto3

Ostvareni rezultati dobar su uvod u nedelju koja je pred nama kada će Atletski klub Apatin, biti tehnički organizator 22. ASIKS Apatinskog Dunavskog polumaratona u nedelju 15.10, koji će ove godine ugostiti rekordan broj takmičara iz 12 zemalja, među kojima će biti nikada veći broj trkača i rekreativaca iz Apatina 30 u polumaratonskoj trci, 20 u trci na 5 km. Dok će u dečijoj trci za srećnije detinjstvo na 400 metara nastupiti oko 40 mladih apatinskih atletičara. Start polumaratonske trke je u 11.00 časova (od Banje do Harčaša preko glavne ulice i obratno istim putem), dok je start trke zdravlja u 11.15. časova (Banja – Kurjačica-Banja)., nakon čijeg će starta krenuti dečija trka (jedan krug u Banji Junaković).

#foto4

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

15.12.2017. god.

×