72 cm
23.9 °C
Apatin 21 °C

Najnovije vesti

"Beer and deer festival" 3. avgusta u Apatinu

Košarkaši Apatina vicešampioni plej off-a

Poziv udruženjima gradjana za prijavljivanje za projekat „Inicijativa za socijalnu dimenziju evropskih integracija“

Produžen rok za prijavljivanje za informatičke obuke

Kursna lista

Nove medalje za članove AK "Apatin"

Utorak, 10. jul 2018 god. | SPORT

13355

Članovi Atletskog kluba Apatin i rekreativci iz apatinske opštine u velikom broju nastupali na desetak takmičenja u proteklom periodu, koja su održana u R. Srbiji i okruženju, na kojima su ostavreni dobri rezultati.
Od najznačajnijih rezultata izdvajaju se bronzana medalja na Prvenstvu Srbije za seniore Đure Borbelja u trci na 3000 metara sa preprekama. Prvenstvo je održano proteklog vikenda u Kruševcu, na istom takmičenju Đuro Borbelj je zauzeo peto mesto u trci na 1.500 metara.
Vikend koji je prethodio državnom prvenstvu obeležio je nastup četiri apatinska atletičara na Otvorenom prvenstvu Vojvodine za seniore koje je održano na stadionu Karađorđe u Novom Sadu i na kojem su osvojene dve medalje Đuro Borbelj je bio prvi na 3000 metara, u istoj trci bronzano odličje osvojio je Miroslav Pešić, dok je u trci na 3000 metara nastupio i Živa Vijoglavin koji je osvojio četvrto mesto, u trci na 800 metara za žene nastupila je Jelena Rašković i osvojila šesto mesto.
Pre Prvenstva Vojvodine u Kuli je u okviru 10. Trke prijateljstva na kojem je nastupilo oko 850 takmičara održano Prvenstvo Srbije na 10 kilometara na putu na kojem je pored 100 takmičara iz 26 klubova, AK Apatin bio najmasovniji sa 20 takmičara – seniora, najuspešniji na Prvenstvu Srbije bio je Đuro Borbelj koji je osvojio šesto mesto, 12. mesto osvojio je Knežević Predrag, 21,. i 22. mesto osvojili su Zoran Radičanin i Miroslav Pešić, 26. i 27. mesto osvojili su Aleksandar Štajfer i Dejan Pešić, 34. mesto Siraki Tihamer, 38. mesto Nebojša Ćulumović, 49. mesto Milan Kovačić, 52. mesto Halai Rajmond, 57. mesto Vladimir Varga, kod žena Aleksandra Burkanović je zauzela 11. mesto, Jelena Rašković 14. mesto, Danijela Dragojević 18. mesto, Branka Veličković 21. mesto, Marija Bubalo 23. mesto i Alisa Bajić 24. mesto, Ana Nađheđeši 25. mesto. U trci prijatestva svoje uspešne nastupe imali su Predrag Vejin, Zoran Rakić, Nenad Đorđević, Halai Anastazia i Darija Amanović.
Tehnički delegat Atletskog saveza Srbije na Prvenstvu Srbije na 10 kilometara na putu bio je Goran Čegar, koji je nakon zadatka u Kuli određen za vođu atletske reprezentacije Srbije na Prvenstvu Evrope u planinskom trčanju koje je održano prethodnog vikenda u Skoplju.
Treba napomenuti da su apatinski atletičaru u 2018. godini osvojili četiri medalje na Prvenstvima Srbije (Đuro Borbelj prvak Srbije u planinskom trčanju i dva treća mesta (10 kilometara na stazi i na putu), dok je Aleksandra Burkanović osvojila prvo mesto na Prvensvtu Srbije na 50 kilometara.
Uporedo sa aktivnostima seniora, mladi apatinski atletičari nastavljaju sa vrednim radom u okviru bespaltne škole atletike koja se uspešno realizuje od marat 2017. godine i koja okuplja oko 50 dece, sa kojima vredno rade Bojan Tomašević kao glavni trener i kome podršku u radu daje Zoran Čegar.

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

22.07.2018. god.

×