238 cm
3.0 °C
Apatin °C

Najnovije vesti

Deo grada i sutra bez struje

Nastavljaju se radovi na izgradnji sliva "Dunavac 2"

ODVOZ SMEĆA ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE

Bogojevo i deo Apatina sutra bez struje

Kursna lista

Nova izložba u Galeriji "Meander"

Četvrtak, 27. april 2017 god. | KULTURA

10645

Sutra, 28. aprila 2017. godine u 19 časova će u Galeriji "Meander", biti otvorena izložba crteža Maje Šolak iz Banja Luke, pod nazivom "Urbani pejzaži".
Lice grada čini arhitektura, ulice, ljudi. Pretpostavka da je urbani ambijent otuđen, hladan i stran, Maja Šolak svojim crtežima dokazuje suprotno. Ona ga predstavlja u momentima kada se sa prvim nagoveštajima sumraka i noći pale svetla na ulicama, bilbordima, reklamama, prozorima kuća i zgrada, kada postaje veoma živ, jer na njihovim ulicama plovi užurbana reka ljudi i automobila. Tada grad pulsira neverovatnim i čudesnim koloritom. Ovakav pristup urbanom ambijentu, osim što izaziva pozitivne reakcije, u vizuelnoj umetnosti se karakteriše kao odraz ambijenta i svakodnevnice u kome umetnik stvara.

10646

Maja Šolak rođena je 1983. godine u Banja Luci. Diplomirala i magistrirala slikarstvo na akademiji umetnosti u Banja Luci. Član je Umjetničke grupe „UMA“. Izlagala na brojnim kolektivnim izložbama u Banja Luci, Sarajevu, Trebinju, Bihaću, Brčkom, Gradiški, Novom Gradu, Srbcu. Priredila samostalne tri izložbe u Banja Luci i Prijedoru.
Učestvovala na brojnim likovnim kolonija u Republici Srpskoj i Srbiji. Živi u Banja Luci.
Izložba traje do 12. maja.

10647

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

27.04.2018. god.

×