238 cm
3.0 °C
Apatin °C

Najnovije vesti

Odbojkašice i košarkaši OŠ "Žarko Zrenjanin" učestvovaće na Školskoj olimpijadi u Novom Sadu

Dan državnosti Republike Srbije svečano obeležen i u našem gradu

"Orezana" vinova loza u apatinskom hramu povodom Sv. Trifuna, zaštitnika vinogradara

NSZ raspisuje javne konkurse za aktivnu politiku zapošljavanja

Kursna lista

NIKOLI ILIĆU DVA PODIJUMA NA DVA PRVENSTVA

Ponedeljak, 30. oktobar 2017 god. | SPORT

11829

U subotu 28.oktobra u Bačkoj Palanci u organizaciji Powerlifting saveza Srbije održano je prvo IPF (Internacional Powerlifting Federacion) Balkansko prvenstvo u raw (bez opreme) bencpressu, ujedno i državno prvenstvo.

Pored takmičara iz Srbije učestvovali su takmičari iz Makedonije i Hrvatske, preko 70 profesionalnih powerlifting takmičara oprobalo se u bencpressu!
11830

U kategoriji 120+ kg, naš sugrađanin Nikola Ilić je osvojio 3 mesto na Balkanskom i 3 mesto na državnom prvenstvu, podigavši 160 kg po IPF propisima! Apsolutni pobednik ovog takmičenja je bio Saša Lampas, trenutni vicešampion svetskog kupa u GPC federaciji, koji je podigao 235 kg.

Apsolutno najjača takmičarka iz kategorije žena je bila reprezentativka Aleksandra Aranitović, koja je podigla 82,5 kg po IPF propisima, sa čim je postavila novi državni rekord u ženskoj konkurenciji.

 

11831

Nikoli Iliću je ovo bilo treće prvenstvo na kom je učestvovao ispred Powerlifting kluba "Majevica".

- Zadovoljan sam rezultatima, jer kroz naporne treninge, postoje i drugi važni faktori koji utiču na formu. Ovaj sport nema granice, imam 31 godinu, ali pojavi se takmičar koji ima 50, 60 ili čak 70 godina u veteranskoj kategoriji. Nemam trenutno vremena za pauzu, i ako vučem povredu tetiva srednjeg ramena jer već 18-tog novembra mi predstoji državno prvenstvo u powerliftingu triatlonu
(čučanj, bencpress i mrtvo dizanje) koje će se održati u Zrenjaninu. Nadam se veoma dobrom rezultatu i da ću na najbolji način kao i do sad predstavljati opštinu Apatin u ovom sportu. Zahvaljujem se i lokalnoj samoupravi opštine Apatin na razumevanju i podršci koju su mi pružili za minulo prvenstvo, kaže Nikola.

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

18.02.2018. god.

×