71 cm
24.0 °C
Apatin 20 °C

Najnovije vesti

KMF "Apa-futsal" organizuje humanitarni turnir

Delovi Sonte i Apatina sutra bez struje

Branko Ćopić na Medjunarodnom prvenstvu Vojvodine u šahu

Sutra isplata novčane naknade nezaposlenim licima

Kursna lista

Nemanja Guzijan gost Amiri Medunjanin u "Sava centru"

Ponedeljak, 19. mart 2018 god. | KULTURA

12539

"Gde reči ne vrede, muzika progovara"

Pevačica Amira Medunjanin održala je 18. marta (20:30) 2018. godine koncert u beogradskom Sava centru, gde su  joj se pridružili ugledni gudački ansambl "Zagrebački solisti" kao i naš sugrađanin,etno vokalni solista Nemanja Guzijan.

Nemanja Guzijan jedan je od najlepših etno vokala današnjice. Iako veoma mlad Nemanja ima izuzetno specičan i izgrađen vizuelni identitet na sceni neuobičajen za etno pevanje. Gotički kostimi, šminka, nakit, poput pevača metal muzike čine ga neobičnim ali i pokazuju njegovu hrabrost. Ali njegov adut je svakako izuzetnost i raskoš vokala i vokalne tehnike,tako da uopšte nije začuđujuće što ga je primetila baš Amira Medunjanin,poznata pevačica sevdaha iz Sarajeva, te mu ponudila saradnju.

Sinoć,pred punim "Sava Centrom",preko 4000 ljudi uživalo je u savršenom sklopu glasa jedinstvene Amire i muzike "Zagrebačkih solista",dok je Nemanja sa svojim raskošnim glasom,upotpunio čitav koncert.Nemanja je u drugoj polovini koncerta a capella izveo bugarsku pesmu  "Prituri se planinata" te svojim preformansom i izgledom pokazao da je itekako dorastao ovakvoj sceni.

12540

Nakon Nemanjine izvedbe,sledile su ovacije publike,a nakon koncerta i čestitke od strane Jelene Tomašević,poznate pevačice koja već niz godina "pliva" u etno "vodama".

12541

Saradnja između Amire i Nemanje nastala je sasvim slučajno,nakon Amirinog koncerta u Novom Sad-u,u Sinagogi.Kao veliki fan sevdaha,pa i Amire,Nemanja je prisustvovao njenom koncertu u Sinangogi, nakon čega je pod utiskom čitavog koncerta i iz zabave,zapevao uz pratnju Bojana Zulfikarpašića,dok je Amira uveliko otišla sa scene.Nakon nekoliko minuta i pesama,Amira se vratila , kako Nemanja kaže:"Bosa,sa štiklama u ruci",uz neverovatne reči hvale i ponudu da joj bude gost na koncertu u "Sava centru".

Pored novonastale saradnje sa Amirom Medunjanin ,Nemanja je sarađivao je sa Narodnim orkestrom RTS-a pod upravom Vlade Panovića, kao i orkestrom Radio televizije Vojvodine pod upravom Miće Jankovića. Učestvovao je u brojnih televizijskim i radio emisijama,dok je široj masi poznat kao jedan od uspešnijih i zapamćenijih učesnika "X factor-a" i  show-a "Ja imam talenat".

Nemanja podjednako dobro izvodi i seoske i gradske tradicionalne pesme, sa lakoćom prelazi iz stila u stil i žanra u žanr. Na njegovom repertoaru nalaze se etno, sevdah i starogrdske pesme iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova i Metohije, Hrvatske i Crne Gore, kako i autorske numere inspirisane tradicionalnom muzikom Balkana.

12542

Na posletku,sa sigurnošću se samo može reći da je jedan raspevani dečačić,član "KUD-a Dunav" iz Apatina,izrastao u  pravog umetnika.

Uredio: Jovana Cvetićanin

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

23.07.2018. god.

×