350 cm
24.0 °C
Apatin 23 °C

Najnovije vesti

Zapaženo 10. mesto za apatinske takmičarke na manifestaciji "Srbija u ritmu Evrope"

Roditeljsji sastanci za roditelje dece koja od jeseni polaze u vrtić i jaslice

U opštini Apatin prošle nedelje dve saobraćajne nezgode

Odigran prijateljski meč izmedju mladih šahista iz Sonte i Prigrevice

Kursna lista

Nemački ambasador ugostio apatinske učesnice u muzičkom takmičenju "Srbija u ritmu Evrope"

Četvrtak, 31. maj 2018 god. | Vesti

13085

„Srbija u ritmu Evrope“ je najveća dečija manifestacija u našoj zemlji i podržana je od strane ambasada zemalja Evropske unije. Cilj manifestacije jeste negovanje kulture i jezika zemalja Evrope, ali i principa i prava deteta. Ima veliki uticaj u Srbiji, prvenstveno što se tiče predstavljanja zemalja Evrope i uticaja na samu decu da upoznaju sisteme vrednosti Evropske unije i evropskih zemalja. Zbog svega toga „Srbija u Ritmu Evrope“ je od velikog značaja za opštinu Apatin, jer promoviše kulturne vrednosti, običaje i turizam.
Na ovogodišnjem takmičenju, devojčice iz opštine Apatin, nastupaće sa pesmom Phänomen koju u originalnom izvođenju peva Helene Fischer. Pevajući na nemačkom jeziku, one će predstavljati pomenutu zemlju Evropske unije.

13086

S tim u vezi, u sredu 30.05.2018 nemački ambasador u Srbiji ugostio je delegaciju opštine Apatin koju su pored učesnica takmičenja činile zamenica predsednika opštine Apatin Dubravka Korać i koordinatorka KZM Milana Srdić.
Poseta je započela u nemačkoj školi u Beogradu (Deutsche schule Belgrad) gde su apatinske devojčice pored prilike da se upoznaju sa vršnjacima, čule i mnoge stvari o samom nastajanju i tradiciji nemačke škole u Beogradu. Učenici i nastavnici škole imali su priliku i da vide uživo nastup apatinki, što su prihvatili sa velikim oduševljenjem.

13087

Nakon posete nemačkoj školi, usledio je prijem u rezidenciji ambasadora Nemačke u Srbiji Aksela Ditmana koji je izrazio veliko zadovoljstvo što će deca iz Apatina predstavljati Nemačku na predstojećem takmičenju.

13088

13089

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

18.06.2018. god.

×