254 cm
4.0 °C
Apatin 0 °C

Najnovije vesti

U ponedeljak u Apatinu peta radionica Lokalne akcione grupe Apatin

Dr Dragan Rastović iz Apatina novi direktor somborske bolnice Dr Radivoj Simonović

Sutra u Sonti četvrta radionica Lokalne akcione grupe Apatin

Odbojkašice OŠ "Žarko Zrenjanin" se plasirale na Medjuokružno takmičenje

Kursna lista

Mažoretkinje iz Sonte učestvovale na Evropskom prvenstvu

Petak, 30. septembar 2016 god. | Život i zabava

9162

Sonćanske mažoretkinje vratile su se iz Vinkovaca, u Republici Hrvatskoj gde su učestvovale na Evropskom prvenstvu mažoretkinja. Iako su bile odlične i nadale se da će novim koreografjama koje su intenzivno uvežbavale poslednjih mesec i više dana osvojiti u Vinkovcima i žiri i publiku, konkurencija im je bila izuzetno jaka. Takmičilo se više od 2.000 mažoretkinja iz cele Evrope, u 150 ekipa i to u tri kategorije- seniorke, juniorke i kadetkinje. Sonćanske seniorke iako su po bodovima odnosno ocenama žirija bile jednake sa trećeplasiranom ekipom, ipak su osvojile sedmo mesto na ovom evropskom prvenstvu.
Razlog bodovi su im bili oduzeti zbog nekompletne ekipe. Imale su 13 takmičarki umesto standarda -17 mažoretkinja u jednoj ekipi. U kategoriji juniorki duo mažoretkinja Jelena Kuruc i Tijana Gerin osvojile su devet mesto, a deseto mesto osvojile su u ovoj jakoj konkurenciji najmlađe kadetkinje koje su prvi put učestvovale na ovako velikom takmičenju. To je, kako kaže , Adam Vidaković, predsednik KUD-a „Mažoret“ fantastičan uspeh za njih jer su to mlade devojčice uzrasta od 9-11 godina- nekadašnji
„pilići“.
Apsolutne pobednice ovogodišnjeg Evropskog prvenstva mažoretkinja u Vinkovcima su Slovenke – mažoretkinje iz Radeča koje su osvojile zlato i sa trona skinule dugogodišnje najbolje mažoretkinje Evrope- ekipu iz Zagreba. Slovenija će, dogovoreno je, dogodine biti domaćin Evropskog prvenstva mažoretkinja a takmičenja će se krajkem septembra 2017- organizovati u Izoli.

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

17.12.2017. god.

×