238 cm
3.0 °C
Apatin °C

Najnovije vesti

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao nove konkurse

Sutra sajam zapošljavanja u Kuli

U Kulturnom centru predavanje i izložba o Bačkom Podunavlju

31. mart krajnji rok za podnošenje poreskih prijava (PPI1) sa utvrđenim porezom

Kursna lista

Mažoretkinje iz Sonte učestvovale na Evropskom prvenstvu

Petak, 30. septembar 2016 god. | Život i zabava

9162

Sonćanske mažoretkinje vratile su se iz Vinkovaca, u Republici Hrvatskoj gde su učestvovale na Evropskom prvenstvu mažoretkinja. Iako su bile odlične i nadale se da će novim koreografjama koje su intenzivno uvežbavale poslednjih mesec i više dana osvojiti u Vinkovcima i žiri i publiku, konkurencija im je bila izuzetno jaka. Takmičilo se više od 2.000 mažoretkinja iz cele Evrope, u 150 ekipa i to u tri kategorije- seniorke, juniorke i kadetkinje. Sonćanske seniorke iako su po bodovima odnosno ocenama žirija bile jednake sa trećeplasiranom ekipom, ipak su osvojile sedmo mesto na ovom evropskom prvenstvu.
Razlog bodovi su im bili oduzeti zbog nekompletne ekipe. Imale su 13 takmičarki umesto standarda -17 mažoretkinja u jednoj ekipi. U kategoriji juniorki duo mažoretkinja Jelena Kuruc i Tijana Gerin osvojile su devet mesto, a deseto mesto osvojile su u ovoj jakoj konkurenciji najmlađe kadetkinje koje su prvi put učestvovale na ovako velikom takmičenju. To je, kako kaže , Adam Vidaković, predsednik KUD-a „Mažoret“ fantastičan uspeh za njih jer su to mlade devojčice uzrasta od 9-11 godina- nekadašnji
„pilići“.
Apsolutne pobednice ovogodišnjeg Evropskog prvenstva mažoretkinja u Vinkovcima su Slovenke – mažoretkinje iz Radeča koje su osvojile zlato i sa trona skinule dugogodišnje najbolje mažoretkinje Evrope- ekipu iz Zagreba. Slovenija će, dogovoreno je, dogodine biti domaćin Evropskog prvenstva mažoretkinja a takmičenja će se krajkem septembra 2017- organizovati u Izoli.

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

21.03.2018. god.

Temperatura izmerena u sedam časova iznosila je -1 stepen celzijusa, vazdušni pritisak je 1006 mbara, vlažnost vazduha 74%, duva sevorezapadni brzinom od 2 m/s.Vreme danas :oblacno,povremeno slab sneg sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 0 stepeni.Vodostaj reke Dunav kod naseg grada u porastu (+8cm) i iznosi 354 cm,temperatura vode je nepromenjena u odnosu na juče i iznosi 5,3 stepena celzijusa.
×