72 cm
23.9 °C
Apatin 21 °C

Najnovije vesti

"Beer and deer festival" 3. avgusta u Apatinu

Košarkaši Apatina vicešampioni plej off-a

Poziv udruženjima gradjana za prijavljivanje za projekat „Inicijativa za socijalnu dimenziju evropskih integracija“

Produžen rok za prijavljivanje za informatičke obuke

Kursna lista

Juče počele 55. Apatinske ribarske večeri-danas drugi dan manifestacije

Petak, 06. jul 2018 god. | Vesti

13334

Juče su i zvanično počele 55. Apatinske večeri, a ovogodišnja manifestacija će trajati 4 dana, odnosno do nedelje 8. jula. Otvaranje izložbe u Galeriji "Meander", pod nazivom "Obeležavanje 90. godišnjice jugoslovenskog podmorničarstva", bila je prva manifestacija na ovogodišnjim ribarskim večerima.
U 18 časova je u biblioteci "Miodrag Borisavljević", održana promocija knjige „Mont Everest – san i java“, gost je bila Dragana Rajblović, prva žena iz Srbije koja se popela na Mont Everest, koja je i autor knjige.

13335

U 20 časova su počele i kvalifikacije za prvenstvo u kuvanju alaskog ribljeg paprikaša, a u isto vreme, defileom mažoretkinja iz Mažoret kluba "Sonta", otpočeo je svečani deo ovogodišnje manifestacije.
55. Apatinske ribarske večeri je u 21.00 čas otvorio pozdravnim govorom, predsednik opštine Apatin, Mila Škrbić, koji je tom prilikom istakao.

13336

Audio zapis
RadioApatin.com

13337

U 21. 15, na centralnoj bini je nastupio apatinski bend "Dolly Bell", nakon kojih je publika uživala u dobrom zvuku hrvatske rok grupe "Hladno pivo.
Na Trgu Nikole Tesle postavljeno je pet prodajnih štandova za piće. Na 55. Apatinskim ribarskim večerima sva ponuda hrane će, po prvi put, biti izdvojena na parkingu kod Apatinske pivare (mestu nekadašnjeg održavanja manifestacije).
U ponudi su specijaliteti od rečne ribe kao što su pržena riba, riblje pljeskavice, apatinski riblji paprikaš i slično ali i brojne poslastice poput palačinki, krofnica, kurtoš kolača, sladoleda i popularnog langoša.

13338

Za danas, drugi dan Ribarskih večeri, za 17 časova je zakazana tradicionalna Trka čamaca "Apatinaca", u 19.30 časova biće otvorena VII Medjunarodna filatelistička izložba, u višenamenskoj sali OŠ "Žarko Zrenjanin", od 20 časova počinje otvoreno prvenstvo Apatina u kuvanju ribljeg paprikaša, a u isto vreme i mini koncert predstavnica Apatina na festivalu „Ritam Evrope“.
Od 20.30. h nastupuće Klub gimnastike i akrobatike "Figura" iz Sombora, u 21 čas, na bini na Trgu Nikole Tesle, sledi koncert grupe "Sanya D Rio". Posle 22 časa biće proglašeni ovogodišnji pobednici u kuvanju ribljeg paprikaša, a od 22.30 h ljubitelji dobrog zvuka i žive svirke, uživaće u koncertu grupe "Neverne bebe".

13339

13340

13341

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

22.07.2018. god.

×