156 cm
24.0 °C
Apatin 18 °C

Najnovije vesti

Članovi kampa mladih istraživača uredili plažu na Dunavu

Uhapšeno 19 osoba, a protiv 75 podnete prijave zbog krivičnih dela iz oblasti privrede i korupcije

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan

Nastavljaju se radovi na započetim investicijama u gradu

Kursna lista

"Ispravno vozilo, bezbedno vozilo"-do subote besplatan tehnički pregled

Sreda, 22. novembar 2017 god. | Vesti

11967

Svi vozači u Srbiji će do subote, 25. novembra, moći besplatno da provere ispravnost svojih "četvorotočkaša", u okviru akcije Auto-moto Saveza Srbije (AMS) i MUP-a "Ispravno vozilo-bezbedno vozilo".
Predsednik AMS Mirko Butulija rekao je da podaci pokazuju da je pre sedam, osam godina procenat utvrđenih "kvarova" kod vozila bio 50 odsto, dok podaci iz "letnje akcije" ove godine pokazuju da 27 odsto vozila koja dođu na pregled ima "manu". On je dodao i da je akcija AMSS besplatna i da pregled vozila traje 15 do 20 minuta.
Načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Nebojša Arsov rekao je da ako se uzme u obzir prosečna starost vozila u Srbiji, koja iznosi 16 godina, tehnička ispravnost je jedna od najbitnijih "karika" u ukupnoj bezbednosti na putevima. On je rekao da postupak tehničkog pregleda u Srbiji do sada nije
bio na visokom nivou, ali, kako kaže, sa izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja otvoriće se uslovi da se primeni novi sistem tehničkih pregleda.
Od neispravnosti koje se najčešće otkrivaju su "loši" uređaji za zaustavljanje, kočnice, svetlosni signal, odnosno žmigavci i štop svetla i na trećem mestu je neispravnost uređaja za upravljanje vozilima.
Generalni sekretar AMS Predrag Ðurđev rekao je da u proseku oko 10.000 vozača godišnje proveri ispravnost vozila u ovoj organizaciji. On je rekao da podaci pokazuju blago povećanje neispravnih vozila u Srbiji sa 33 na 37 odsto, s obzirom, kaže, da raste prosečna starost vozila na putevima.
Adrese centara za pregled tehničke ispravnosti vozila mogu se pronaći na fejsbuk stranici AMSS ili saznati pozivom na broj telefona 1987 AMSS operativnog centra.

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

15.07.2018. god.

×