72 cm
23.9 °C
Apatin 27 °C

Najnovije vesti

Somborska bolnica dobila novi kolonoskop-sledi rekonstrukcija

Deo grada sutra bez struje

Lift i sanitetsko vozilo-nove investicije u apatinskom Domu zdravlja

Sledeće nedelje akcija odvoženja kabastog smeća u Prigrevici

Kursna lista

Ekipa "Borova" iz Republike Hrvatske pobednik 11. Memorijalnog rukometnog turnira "Nemanja Stambolija"

Nedelja, 11. februar 2018 god. | SPORT

12344

Pobednik 11. Memorijala Nemanja Stambolija je HRK „Borovo“,koji su u finalu savladali domaćina „Apatin“ rezulataom 21:12. Opšti utisak svih prisutnih je da je pobednički pehar otišao zasluženo preko Dunava.
Rukometni klub „Apatin“ koji tradicionalno svake godine pred nastavak prvenstva organizuje ovaj turnir u znak sećanja na talentovanog golmana kluba i kadetske reprezemtacije je ove godine organizovao jedan od najkvalitetnijih turnira do sada. Tome su prvenstveno doprineli klubovi učesnici koji su svojim igrama držali pažnju svih prisutnih u hali.
U prvoj utakmici „Apatin“ je savladao mađarski „Bajai kse“ u čijim redovima igraju i tri asa apatinskog rukometa, Krec,Mandić i Kukić rezultatom 25:21. U drugoj utakmici između „Borova“ i „Sivca“ se očekivala velika neizvesnost, ali je zahvaljujući pre svega odličnoj igri poletnog tima iz Hrvatske to izostalo. „Borovo“ je bilo ubedljivo – 29:21. Pre početka razigravanja za plasman publici su se predstavili i polaznici škole rukometa RK „Apatin“ i dobrim potezima oduševili sve prisutne. Usledila je utakmica za treće mesto, i ubedljiva pobeda „Sivca“ protiv „Bajai kse“ – 28:16.

12345

U kulturno umetničkom programu su nastupili članovi dečijeg ansambla KUD „Dunav“, a onda finale. Rukometaši „Apatina“ su tek u početnoj fazi priprema za nastavak prvenstva, dok „Borovu“ narednog vikenda počinje prvenstvo. To se i pokazalo na terenu jer je mladi tim „Borova“ pokazao da s pravom cilja Prvu hrvatsku ligu. Na kraju zaslužena pobeda nad domaćinom 21:12. Priznanja najboljima je uručila Nikolina, sestra Nemanje Stambolije.
Najbolji strelac je Marko Čabai (Sivac) sa 21 golom. Najbolji golman je Davor Milićević (Bajai kse) a najbolji igrač Borna Zatezalo (Borovo).

Uredio: DESK | Izvor: Apatinska plovarica

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

21.07.2018. god.

×