238 cm
3.0 °C
Apatin °C

Najnovije vesti

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao nove konkurse

Sutra sajam zapošljavanja u Kuli

U Kulturnom centru predavanje i izložba o Bačkom Podunavlju

31. mart krajnji rok za podnošenje poreskih prijava (PPI1) sa utvrđenim porezom

Kursna lista

"Divlje jagode" u Apatinu

Sreda, 23. avgust 2017 god. | KULTURA

11378

U subotu, 02. septembra na gradskoj plaži u Apatinu održava se veliki rock spektakl sa legendarnim EX-YU bendom Divlje jagode.
Divlje Jagode, čija karijera traje od davne 1978. godine, ostavile su trajni pečat u diskografiji, ali i urbanoj kulturi, zahvaljujući pesmama s kojima se identifikuju, kako nove i nadolazeće mlade generacije, tako i niz generacija pre njih.
Ponekad se čini da nijedna zabava, niti jedna započeta ili raskinuta ljubav, nisu moguće bez pesama kao što su ‘Jedina moja’, ‘Krivo je more’, ‘Ne želiš kraj’, ‘Zauvijek tvoj’, ‘Kako si topla i mila’, ‘Zvijezda sjevera’, ‘Marija’… Na istovjetan način, teško je zamisliti neko rock okupljenje, meeting, slušaonicu ili koncert, bez pjesama kao što su ‘Motori’, ‘Divlje Jagode’, ‘Auto stop’, ‘Šejla’, ‘Kap po kap’, ‘Let na drugi svijet’…
Sa dvanaest studijskih albuma, stotine pesama i na desetke klasičnih hitova Divlje Jagode danas nadilaze i granice i vreme, jer fanovi ih s jednakim uzbuđenjem prate i danas, kao što su to radili početkom osamdesetih.
Zele Lipovača je autorski i svirački stub, ali i lider, nezaobilazna konstanta Divljih Jagoda, čija se gitarska sola ne slušaju, nego pevaju.
Pored "Jagoda" prostor na bini će imati i dva apatinska benda - popularne BITANGE koje iz vikenda u vikend praše celom Vojvodinom ispunjavajući rock klubove i pubove do poslednjeg mesta i talentovani sastav Dolly Bell! Ni slučajno ih ne preskačite jer i te kako imaju šta da ponude!

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

21.03.2018. god.

Temperatura izmerena u sedam časova iznosila je -1 stepen celzijusa, vazdušni pritisak je 1006 mbara, vlažnost vazduha 74%, duva sevorezapadni brzinom od 2 m/s.Vreme danas :oblacno,povremeno slab sneg sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 0 stepeni.Vodostaj reke Dunav kod naseg grada u porastu (+8cm) i iznosi 354 cm,temperatura vode je nepromenjena u odnosu na juče i iznosi 5,3 stepena celzijusa.
×