350 cm
24.0 °C
Apatin 23 °C

Najnovije vesti

Zapaženo 10. mesto za apatinske takmičarke na manifestaciji "Srbija u ritmu Evrope"

Roditeljsji sastanci za roditelje dece koja od jeseni polaze u vrtić i jaslice

U opštini Apatin prošle nedelje dve saobraćajne nezgode

Odigran prijateljski meč izmedju mladih šahista iz Sonte i Prigrevice

Kursna lista

DANIJELA OBRADOVIĆ: UVOĐENJEM PROFESIONALNIH PREDSTAVA, MINI POZORIŠNI FESTIVAL U APATINU OVE GODINE JOŠ KVALITETNIJI

Subota, 26. maj 2018 god. | KULTURA

13045

U ponedeljak, 28. maja, u Apatinu počinje Mini pozorišni festival. Sve predstave se igraju u velikoj sali Kulturnog centra, a nešto više o svemu ovome rekla je Danijela Obradović, direktorka ove ustanove.

- Iduće nedelje, po treći put za redom, u našem gradu će biti organizovan Mini pozorišni festival. Za razliku od prethodne godine, kada su na repertoaru bile samo amaterske predstave, na ovogodišnjem festivalu ćemo imati dve profesionalne predstave. Cena ulaznice za svaku pojedinačnu predstavu iznosi 250 dinara, dok komplet karata za sve predstave koje će se odigrati na Festivalu košta 600 dinara. Nažalost, Kulturnom centru je danas javljeno da je glumica iz Crvenke imala saobraćajnu nesreću, te je predstava u kojoj ona igra i koja je bila zakazana za utorak, otkazana. Ulaznice su već puštene u prodaju. Od 17 do 19 sati svakog radnog dana i na dan predstava od 18 sati, iste se mogu kupiti, rekla je Obradovićeva.

13046

O samim predstavama koje će se moći pogledati u okviru Festivala, za apatinske medije, govorio je pozorišni urednik Kulturnog centra, Dušan Gladić

- Na 3. Mini pozorišnom festivalu u Apatinu moći ćemo pogledati tri izuzetne predstave. Prva na repertoaru (ponedeljak, 28. maj, od 20 sati) je monodrama ,,Deset naprema jedan'', Tatjane Kecman, glumice iz Beograda, a koja ovu predstavu uspešno igra već 10 godina, ne samo u zemlji, već i u inostranstvu. Predstava govori o neiscrpnoj temi muško-ženskih odnosa, a Tatjana Kecman igra 10 različitih uloga, 10 udavača, i objašnjava kojih je to 10 razloga da se muškarac ne oženi i jedan skriveni da se ipak oženi. Predstava se reklamira kao urnebesna komedija. Ironična je i komična. Predstava pozorišta ,,Stevan Sremac'' iz Crvenke je, kako ste  već čuli od direktorke, otkazana, te se Festival nastavlja treći dan, u sredu-30. maja, od 20 sati, predstavljanjem pozorišta ,,Vladimir Popović'' iz Vrbasa, sa izuzetno aktuelnom temom nasilja nad ženama. U pitanju je autorski projekat ,,Žene'' u kom igra 6 glumica. Radi se o drami koja govori o različitim tragičnim sudbinama žena. Poslednjeg dana Festivala (četvrtak, 31. maj od 20 sati) moći će se pogledati predstava Somborskog narodnog pozorišta ,,Duel za solistu''. Ova predstava je višestruko nagrađivana, a rađena je prema istinitoj priči sudbine violinistkinje Žakline Dupre, rekao je Gladić.

13047

13048

 

Uredio: DESK | Izvor: SO APATIN

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

18.06.2018. god.

×