238 cm
3.0 °C
Apatin °C

Najnovije vesti

Deo grada sutra bez struje

U nedelju u Somboru smotra dela naoružanja i opreme PU Sombor

U subotu u Apatinu turnir "Street volleyball Apatin 2018"

Pikado Prvenstvo Srbije: Apatinsko finale pripalo Kovačeviću

Kursna lista

Danas proglašeni najbolji u sportu za 2017. godinu u opštini Apatin

Petak, 02. februar 2018 god. | Vesti

12312

Sportski savez opštine Apatin je i ove godine tradicionalno nagradio najuspešnije iz oblasti sporta, a svečana manifestacija dodela nagrada je održana danas sa početkom u 18 časova u sali Kulturnog centra Apatin.
Izbor je izvršen na osnovu prispelih predloga, a predlozi za najuspešnije iz oblasti sporta u opštini Apatin za 2017.godinu birani se u sledećim kategorijama:
- Najuspešniji sportista
- Najuspešnija sportistkinja
- Najuspešniji sportski kolektiv
- Najuspešniji mladi sportista
- Najuspešnija mlada sportistkinja
- Najuspešniji sportski stručnjak
- Najuspešnija sportska manifestacija
- Najuspešniji sportski radnik

12313

U prisustvu predstavnika lokalne samouprave, sportskih radnika i sportista, kao i mnogobrojnih gradjana, ljubitelja sporta, manifestaciju je otvorio Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin, sa željom da svake godine žiri ima što teži zadatak da izabere najbolje, i da mladih, talentovanih i uspešnih sportista iz godine u godinu bude sve više.
Za najboljeg sportistu izabran je Djuro Borbelj, apatinski atletičar, član AK "Apatin", koji se u prošloj godini okitio mnogim medaljama i peharima, član reprezentacije Srbije, učesnik vojnog krosa, ali i mnogih maratona i prvenstava države i Evrope.
Za najuspešniju sportistkinju je zasluženo izabrana mlada i talentovana apatinska i prigrevačka šahistkinja, član Ženske šahovske reprezentacije Srbije, Marina Gajčin.
Najuspešniji sportski kolektiv je Kuglaški klub "Apatin", čije su ambicije za narednu sezonu-povratak u Super ligu Vojvodine, a prošlu godinu obeležio je i uspeh dvoje pionira iz škole kuglanja i plasman u finale Državnog prvenstva u pionirskoj konkurenciji.
Najuspešniji mladi sportista u 2017. godini je Miloš Glušica, mladi apatinski košarkaš, koji je kao najmladji, od strane predsednika Košarkaškog kluba Dunav" iz Apatina, predraga Šuputa, pozvan da trenira sa seniorima.
Najbolja mlada sportistkinja opštine Apatin za 2017. godinu je ponovo Sanja Maleš, odbojkašica OK "Apatin".
Najuspešniji sportski stručnjak za prošlu godinu je Milka Nikšić, master profesor sporta i fizičkog vaspitanja, trener Ženskog rukometnog kluba "Prigrevica".

12314

Za najuspešniju sportsku manifestaciju proglašen je 22. ASICS Apatinski dunavski polumaraton koji je od strane Evropske atletske asocijacije, program trčanje za sve, dobio i zvaničan sertifikat za kvalitet. Nagradu je primio Goran Čegar, predsednik Atletskog kluba "Apatin", ujedno i organizator ovog polumaratona.
Titulu najuspešnijeg sportskog radnika poneo je Djuro Kovačić, istaknuti apatinski kajakaš i kajakaški trener.

Uredio: DESK

Prijava na sajt

Niste registrovani? Registrujte se!

×

Servisne informacije Radio Apatina

25.05.2018. god.

×